Meerhout geeft voorsprong uit handen

Print
Meerhout
BR>MEERHOUT - Opdracht volbracht voor Verbroedering Meerhout. Met een zeven op negen tegen drie rechtstreekse concurrenten kon iedereen genoegen nemen. Ook met een gelijkspel tegen Seraing, zeker gezien de moeilijke uitgangspositie van Meerhout.
Trainer Balette moest zijn ploeg in laatste instantie nog op diverse plaatsen wijzigen. Machiels (geschorst), Cypers (gekwetst), Caruso (ziek), Foets (examens) en Breugelmans (gewrichtsbanden) ontbraken. Daardoor verscheen De Keukeleere nog eens aan de aftrap. Hij scoorde bovendien het eerste doelpunt. Ook Bastiaensen was voldoende hersteld.
"Wij hebben wij het erg slim aangepakt", zegt Jan Van Geel. "Seraing speelde voortdurend op buitenspel en met de lange pas hebben wij dat handig omzeild. Zo scoorden wij ook twee doelpunten. Wel jammer dat wij nog voor rust lieten tegenscoren. Hadden wij die dubbele voorsprong tot aan de rust kunnen behouden, dan was de partij allicht anders gelopen. Dan zag ik Seraing niet meer terugkeren."
"Nu kregen we het moelijk in het begin van de tweede helft. Seraing kreeg immers nog een aantal kansen. Nadien konden wij het evenwicht toch herstellen en misten zelfs een strafschop. Een tweede elfmeter werd ons door de scheidsrechter onthouden. Met een Waals trio kan je zoiets verwachten. In die tweede helft kon de partij eigenlijk alle kanten uit. Ik had Seraing wel sterker verwacht. Op voorhand was ik tevreden met een gelijkspel, maar gezien het spelverloop ben ik nu toch ontgoocheld", aldus Jan Van Geel.
Nu in het nieuws