Knapen van Vlimmeren verrassen Lentezon A

Jeugdsprokkels
BR>OOSTHOVEN - De juniores van Oosthoven waren te sterk voor Oostmalle (9-0). Oosthoven ging rusten met een 5-0 voorsprong. De prijsschutters waren Machielsen (4x), Van Duppen (2x), Hertoghs, Reymen en Maes.
De B-knapen van Vlimmeren zorgden voor de verrassing door de 0-3 winst bij het tweede geklasseerde Lentezon A. In de eerste helft bracht Van de Pas Vlimmeren op voorsprong. In het begin van de tweede helft gaven de jongens van trainer De Houwer Lentezon de genadeslag met doelpunten van Dhuy en Vosters.
De inzet van de miniemen B van Meerle werd beloond met een klinkende overwinning in de derby tegen Hoogstraten. Voor de vier doelpunten tekenden Jelle De Rover, Glen vanden Ouweland en Frank Hendrickx (2).
De preminiemen van Dosko wonnen met 3-0 de derby tegen Weelde. De enclavejongens domineerden en scoorden via Nick Dufraing, Ad Vermeer en Teun Laurijssen. De knapen verdedigden hun derde plaats in de voorlopige rangschikking met succes en wonnen op Zwarte Leeuw. Vooral tijdens een sterke tweede helft legden zij de basis voor een ruime 2-7 zege. Mathijs van Haeren (3), Sander Frijters (3) en Zaki trokken het goede spoor.
Met 4 preminiemen in de rangen behaalden de provinciale miniemen van Turnhout een verdiende 3-2 overwinning tegen Buul. Bij de rust stond Turnhout met 2-1 aan de leiding. Na de rust moest blauw-wit alle hens aan dek roepen om de overwinning veilig te stellen.
De Hoogstraatse preminiemen B toonden zich sterker dan Lentezon A. Niels Bruynen en Jens Jochems diepten een 2-0 kloof uit, Beerse milderde. De scholieren leken de schaapjes op het droge te hebben. Jan Van Loon schoot met scherp net voor én net na de rust. Maar Meerle sloeg drie keer terug.
De Rijkevorselse provinciale scholieren beten haast hun tanden stuk op Lentezon. Filip Knaepkens sneed de cijfers aan, Beerse antwoordde, Gert Van Tichelt hakte de knoop door in de slotminuut. De provinciale knapen van Zwarte Leeuw keken eveneens Lentezon in de ogen. Rijkevorsel won het pleit (1-3), Gerry Geijs nam de drie rozen voor zijn rekening.
De provinciale scholieren van Wezel zetten Kasterlee opzij met 5-0. Nog voor de rust konden Geert en Bert Cochet en Paul Iemants de stand op 3-0 brengen. In de tweede helft verhoogde Kasterlee de druk, maar het ontbrak hen aan afwerkers. Tom Hoeks en Ibn Goos kenden dan weer geen moeite om de score verder op te drijven.
De miniemen B van SV Mol wonnen 8-1 tegen Oevel. Na een gelijkopgaand begin kon Mol voor de pauze afstand nemen (3-1) en in de tweede helft werd een collectief sterke prestatie beloond met vijf doelpunten. Joris Meynen scoorde drie keer en Niels Engelen nam twee goals voor zijn rekening. Thomas Van Hoof, Ben Vermeer en Nick Berghmans droegen ook hun steentje bij.
De knapen A van Branddonk kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Vlimmeren. In de tweede helft nam Branddonk het spel volledig in handen, maar Jonas Nijs kwam, ondanks een resem kansen, slechts één keer tot scoren.
De duiveltjes D van Beekhoek haalden zwaar uit tegen Kasterlee C (0-11) en ook de duiveltjes A wonnen vlot tegen Kasterlee A met 7-1. De duiveltjes C zetten Kasterlee B opzij met 2-1 en de preminiemen A versloegen Wezel met 7-0. De preminiemen B waren met 5-1 te sterk voor Oosthoven C en de miniemen versloegen Verbr. Balen A met 1-6. De knapen en de scholieren maakten het feestje compleet, want zij haalden het respectievelijk van Verbr. Balen B (5-4) en Wezel (5-0).
De miniemen B van KFC Mol zetten Olmen opzij met 10-0. Pieter Stoops, Joris Bertels en Jonas Van Roie namen elk twee doelpunten voor hun rekening, terwijl Stefan Nestor, Margino Luyten, Wim Vreys en Koen Michiels ook hun steentje bijdroegen. De miniemen A stonden bij de rust 3-0 voor tegen Retie dankzij goals van Margino Luyten en Pieter Stoops. Retie kwam na de rust 3-4 voor. Pieter Stoops zorgde in de slotminuut voor de verdiende gelijkmaker.
De miniemen A van Sint-Dimpna waren met 2-1 te sterk voor Vorselaar. David Janssens en Stijn Geens namen de Geelse doelpunten voor hun rekening. De miniemen C geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Berg en Dal.
Nu in het nieuws