Scholieren van Veerle vestigen record met veertig doelpunten

Jeugdsprokkels
BR>GEEL - De scholieren A van Veerle speelden een markante wedstrijd bij hekkensluiter Alberta. De supporters werden getrakteerd op een nooit geziene doelpuntenregen. Alberta werd van de kaart geveegd met een indrukwekkende 2-40, zonder één strafschop en zonder topschutter Dieter Maes (32). Misschien geen unicum, maar alleszins een absoluut record. Veertigmaal scoren betekent om de twee minuten de bal tegen de touwen jagen. En dan mag je natuurlijk niet te veel kansen missen. Heel de ploeg, zelfs doelman Bert Janssens (1) deelde in de doelpuntenweelde. Met de hulp van ploegafgevaardigde Jan Ruelens noteerde Ludo Vaes de scherpschutters: Stefan Briers (8), Ruben Joosten (5), Sander Heylen (5), Kevin Vandeperre (5), Pieter De Jong (5), Rob Ruelens (4), Toon Clerckx (2), Jonas Claes, Lode Waumans, Kevin Tessens, Jelle Vleugels, Bert Janssens en Jeroen Vaes die het enige kopbaldoelpunt aantekende. Alberta begon met acht spelers aan de partij en na een halfuur stonden ze met zijn tienen tussen de lijnen. De scholieren B moesten vrede nemen met een 1-3 winst op Meerhout. Jeroen Boon (2) en Rob Ruelens tekenden voor de zege.
De leidende knapen van Excelsior Vorst maakten eveneens brandhout van Alberta. Dennis Daems (4), Steven Mertens (2), Filip Godelaine, Kristof Stessens, Glenn Nijs, Franky Verborgt en verdediger Joeri Foets (2) plezierden hun trainer Dirk Beerten met 1-14 monsterscore.
De duiveltjes van Alberta wonnen de derby op Larum met 1-3 met doelpunten van Michiel Slaets, Ben Daems en Axel Kerckhofs. Stijn Peeters redde de bezoekende eer.
De knapen van Larum brachten uit Wezel een 2-2 puntendeling mee. Bram Heylen en Bram Reusen waren de doelpuntenmakers.
De juniores van Oosterlo haalden tegen Immer Voort na de rust een 0-2 achterstand op via Philippe Tryssesoone en Roel Douwen.
De duiveltjes D van HIH Turnhout klopten Lentezon met 3-0 met Stefan en Carola Van Staeyen als afwerkers. De preminiemen B haalden het op Retie met 1-3. Jens Van de Poel (2) en Marijn Appels maakten het verschil. De knapen brachten uit Weelde een gelijkspel mee naar huis dankzij een hattrick van Steven Daniëls.
De knapen van Achter Olen pakten op Tielen een verdiende 2-3 zege. De duiveltjes klommen tegen FC Punt op winst via een doelpunt van Jelle Laenen. In de slotminuut bracht Nick Wuyts de bezoekers langszij.
De provinciale juniores van Geel versloegen Vosselaar. Timmy en Kimmy Peeters zetten de 2-0 op het bord. Aan één doelpunt van Adam Balog hadden de provinciale preminiemen genoeg voor de volle buit tegen Meerhout. De provinciale miniemen deelden de koek op Vosselaar met twee treffers van Ben De Smet.
De knapen A van Veerle wonnen de topper tegen Herselt met 3-0. Pieter Swinnen, Ruben Boonen en Kenny Houtmeyers klaarden de klus. De preminiemen A lapten Oevel een 6-0 aan het been. Stef Neuts (2), Laurens Mertens, Jeffrey Janssens (2) en Guido Janssens schoten met scherp.
Spectaculaire 7-5 voor de scholieren van Westerlo tegen Dessel dat opende en nog tweemaal bijbeende. Christophe Verbeeck was de held met vier treffers. Jelle Dupont, Jef Van Bijlen en Kristof Bauwens maakten de korf vol. De provinciale juniors wonnen eveneens verdiend maar deden het zuiniger. Hier waren het Erik Bosmans en Bart Verlinden die de 2-0 vastlegden.
De duiveltjes A van Dessel Sport haalden het in de derby bij Witgoor met overdreven 0-10 cijfers. Doelpuntenmakers waren Stijn Mariën, Niels Lemmens, Kevin Van Wuytswinkel, Raf Berckmans (2) en Pieter Van Herck (5). De provinciale preminiemen klopten Westerlo met 2-1 na een spannend duel. Bij de rust leidden de bezoekers, maar nadien kon Dieter Cools tweemaal scoren, telkens na een hoekschop.
De provinciale miniemen van Merksplas trokken aan het korste eind op het veld van Vorselaar (3-2). Vorselaar kwam op voorsprong maar Lambrechts zorgde voor een 1-1 ruststand. In het laatste kwartier kwam Merksplas opzetten maar geraakte niet verder dan een doelpunt van Roovers.
Nu in het nieuws