Lichtaartse jeugd spettert in gent

Print
f Voetbal
BR> Vierdeklasser AC Olen is zo goed als rond met de contractbesprekingen met de huidige spelerskern. Zo verlengden doelman Patrick Raeymaekers, Piet Dierckx en Frank Van Roey hun contract voor één seizoen. Frank Van de Vel tekende voor twee jaar bij. Eerder kwamen Stappaerts, De Backer en Henderickx reeds tot een akkoord. Spelers als Leysen, Vandeneynden, Van Doninck en Boeckx hebben nog een lopend contract. Tom Janssens zoekt wellicht andere oorden op. Enkel Lauwers en Baelus houden hun antwoord nog in beraad.
Oosterzonen trad afgelopen zaterdag aan zonder Jan Steurs op de bank. De Westelse oefenmeester gaf er bij de tweedeprovincialer vroegtijdig de brui aan en hij wordt tot het einde van het seizoen vervangen door hulptrainer Eric Peeters.
Trainer Francois Van Dooren moet op zoek naar een andere ploeg. Hij wordt op het einde van het seizoen, bij tweedeprovincialer Brecht, bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Yvo Laurijssen.
In tweede provinciale B moet Merksplas op zoek naar een opvolger van trainer Jos Fransen. Beide partijen gaan op het einde van dit seizoen in alle vriendschap uit elkaar. Fransen speelde met Merksplas drie seizoenen in de top van de rangschikking en behaalde ook de finale van de Beker van Antwerpen.
Atletiek
LICHTAART - Vier jonge sporters uit Lichtaart zetten onlangs een verbluffende prestatie neer tijdens een open meeting in Gent. De vier miniemen Britt Embrechts, Christien Nuyts, Katrien Steenackers en Jonas Van Nijlen veegden allemaal persoonlijke en tal van clubrecords op een hoopje. Van Nijlen zorgde op de 60 meter en de 150 meter zelfs voor twee Belgische toptijden. "Als dit zo blijft evolueren, mogen we dromen van een opvolger van Patrick Stevens", zegt Lieve Van Mechelen, die het jonge volkje begeleid. De vier atleten behoren tot de onderafdeling Lichtaart van de Herentalse atletiekclub.
Gymnastiek

Sannen mag naar het BK


GENT - Afgelopen weekend stonden in Gent de open Vlaamse kampioenschappen ritmische gymnastiek op het programma. Katrien Sannen van SRG-Mol werd er bij de seniores derde met 36.933 punten, achter Elke en Inge De Backer die respectievelijk 38.200 en 37.683 punten verzamelden.
Door die prestatie sleepte Sannen haar selectie voor het Open Belgisch kampioenschap in de wacht. Die vinden op 18 maart plaats in Verviers. Kan Sannen daar bij de topvier eindigen, maakt ze kans op een selectie voor het EK in juni.
Nu in het nieuws