"Dit is een terechte beloning"

Print
SK Heist
BR>HEIST-OP-DEN-BERG - SK Heist greep zondag de laatste strohalm in de uitmatch bij RC Lebbeke. De formatie van oefenmeester Cis Bosschaerts had voldoende aan een strafschopdoelpunt van Stefano Ghiro om de driepunter op te strijken. Enig minpunt voor Heist was dat concurrent SK Lebbeke eveneens gulzig in de puntenpot graaide.
Het was zondag de omgekeerde wereld voor Heist. Terwijl de groep van Cis Bosschaerts de voorbije weken vaak meer verdiende dan de nederlaag, kwam blauw-wit zondag heel goed weg met de volle buit. Dat weet ook Jan Wellens, die met drie fraaie tussenkomsten zijn voetbalwerkgever van meer onheil bespaarde.
"We hebben inderdaad geen reden om ontevreden te zijn", reageert Wellens. "Werkt RC Lebbeke op maat af, dan ziet het er opnieuw beroerd uit voor ons. Al compenseert dit geluk nauwelijks de tegenslag die we dit seizoen hebben moeten dragen."
De uitwinst heeft alvast het geloof in het behoud opnieuw wat opgeschroefd bij de vierdeklasser.
"Dit is een terechte beloning voor de ganse ploeg. Zowel op training als tijdens de match geeft de groep zich ten volle. Eens moet zoiets leiden tot een zege. Het is enkel jammer dat ons nu een voetballoos weekeinde wacht. Nu we terug wat vertrouwen ingepompt kregen, blijft de ploeg een week op zijn honger zitten."

Hoop


Intussen lijkt de hoop in heist steeds meer op Stefano Ghiro gevestigd. Nadat hij vorige week al tekende voor twee goals, scoorde Ghiro zondag de winnende treffer vanop de stip.
"Ik vind hem een uitstekend voetballer", beoordeelt Wellens. "Iemand met de perfecte ingesteldheid bovendien. Hij werkt hard en wil er alles aan doen om Heist in bevordering te houden. Kortom, een jongen die in onze groep past."
Minpunt was zondag wel het uitvallen van Gunter Sterckx, die een bilverrekking opliep en naar de kant werd gehaald.
"Hopelijk valt zijn blessure mee, want Gunter blijft toch een belangrijke jongen voor deze ploeg. In dit stadium kunnen we bovendien iedereen gebruiken."
Nu in het nieuws