"Ik begrijp de trainer wel"

Hans Somers start in bekerduel tegen Lokeren op de bank uit tactische overwegingen

Kurt Guldentops

BR>

LIER -

Krijgen we straks opnieuw hysterische taferelen in de Netestad? Mooi om zien was het zaterdag alleszins niet, naar typisch bekervoetbal rook het wel. Na zeges tegen Torhout en Antwerp hielden de Pallieters hun bekertraditie in ere tegen Lokeren. De droom dat de trofee een verlengd verblijf krijgt op het Lisp, is niet langer op los zand gebouwd.

Lierse

Hans Somers begint er ook steeds meer in te geloven, al zal de inwoner van Rijmenam wel met gemengde gevoelens terugdenken aan de bekeravond. De middenvelder werd om tactische redenen geofferd en kreeg aanvankelijk een zitje naast Walter Meeuws geserveerd.

"Neen, echt tevreden was ik zaterdag niet", graait Somers terug in het geheugen. "Maar ik begrijp de trainer wel. Ik was gewoon het offer van het tactische steekspel. Ik beloofde Meeuws ook alles te zullen geven als ik in de strijd werd gegooid. Dat is ook gebeurd."

"Alleen hoop ik dat die variant van zaterdag geen vaste gewoonte gaat worden. Al merk je dat het in de voetbalsport allemaal heel snel kan keren. Dago blesseert zich en Meeuws roept een sterkspelende Shekiladze binnen. Sneu voor Gela natuurlijk. De blessure van Dago is gewoon mijn geluk geworden."

"De beker blijft echt een doel voor Lierse."

n Hans Somers

Na de nederlaag in Gent kon er Lierse niks beters in de schoot vallen dan een bekerkwalificatie. Dat geeft ook Somers toe.

"Klopt. Die doortocht naar de halve finales was heel belangrijk voor ons. De beker blijft echt een doel voor Lierse. Vooraf wisten we dat het bijzonder lastig zou worden. Lokeren is al een poosje het zwarte beest voor ons en ook de statistieken uit de heenmatch waren niet meteen hoopgevend. Nu hebben we gelukkig komaf weten te maken met die doemdenkerij."

Wie straks de tegenstrever wordt in de halve finales laat Somers eerder koud.

"Ik denk niet echt dat er nog geschenken voor het grijpen liggen in de halve finales. Wie straks op 8 maart ook uit de urne komt, het wordt sowieso lastig. Vaak hoor ik de naam van Sint-Truiden vallen, maar het verleden heeft toch al bewezen dat we zelden iets weten te rapen op Staaien."

"Een voorkeur heb ik dus niet. Ik denk dat we onze gedachten vooral bij Lierse zelf moeten houden. Een Lierse in bloedvorm kan iedereen aan in België. Zo simpel liggen de kaarten. Bovendien moeten we ons nu ten volle op het kampioenschap storten. Ook daar kunnen we nog in de prijzen vallen."

Nu in het nieuws