"We kunnen tegen een stootje"

Print
Lyra
BR>LIER - Het blijft Lyra voor de wind gaan. Nadat de Pallieters de trip naar Aarschot zonder kleerscheuren overleefden, zag het gezelschap van Marc Ghys de concurrentie welig morsen met punten. Het brengt de Lierenaars wat nadrukkelijker op de derde plaats, stevig in het zog van Wilrijk en Lombeek.
Lyra beleefde nochtans geen zorgeloze namiddag in Brabant. Tijdens de eerste helft verzuimde Wim Van Looy een viertal halve kansjes af te maken en hadden we ook het beste van de bezoekers gehad. In een evenwichtige tweede periode kreeg rood-wit het geluk wel aan zijn zijde. Plots kwam een goal van Peter Leemans uit de lucht vallen. Meteen zijn vierde treffer in drie matchen. Thys en Van Looy maakten de klus in de slotfase af.
"We hebben nochtans zweet gelaten in Aarschot", beseft Marc Ghys. "Het ganse elftal heeft zich echter perfect van zijn taak gekweten. In dit stadium van de competitie zou je weleens denken dat sommige jongens voor hun schoenen gaan lopen om toch tot scoren te komen, maar iedereen heeft het nodige geduld aan de dag gelegd om Aarschot af te maken. Kortom, ik ben een heel gelukkig trainer."

Zwaar


Ook in de rangschikking straalt het geluk van Lyra af. Niet alleen lieten de concurrenten voor de derde plaats steken vallen, ook het topduo Wilrijk - Lombeek moest wat oogst prijsgeven tegenover Lyra.
"Ik ben toch vooral tevreden met het puntenverlies van Willebroek en OG Vorselaar. Op deze manier kunnen we tegen een stootje. Met Berchem en Lombeek hebben we toch een vrij zwaar programma in het verschiet. Die matchen worden wellicht doorslaggevend, ja. Komen we die partijen zonder kleerscheuren door, dan strijden we mee tot de slotdag. We hebben bovendien het voordeel dat niemand hier wakker ligt van de titelkroon."
Over veertien dagen kan Lyra bovendien opnieuw rekenen op Filip Joos, die het licht op groen krijgt voor de partij tegen Berchem.
"We rekenen er inderdaad op om Filip tegen die tijd te recupereren. We kennen intussen de juiste diagnose en krijgen nu twee weken de tijd om de verrekking te laten helen. Dat moet volstaan."
Nu in het nieuws