"Willebroek was gewoon te sterk"

Print
Berlaar
BR>BERLAAR - Rita Berlaar keerde zondag kansloos terug uit Willebroek. De groep van Danny Mertens werd overspoeld door de thuisploeg, maar hield de schade niettemin beperkt tot drie tegendoelpunten. Het voetballoos weekeinde komt niet ongelegen voor de jonge Berlaarse garde, want ook zondag bleek alweer dat het gros van de kern op de toppen van zijn tenen loopt te voetballen.
"Het was inderdaad heel zwaar", weet Danny Mertens. "Willebroek is bovendien het betere werk dat ik dit jaar al zag in bevordering. Met kleppers als Cornet en Kreydt beschikken ze over een brok ervaring en talent. Kortom, terwijl het de voorbije weken vaak lekker liep, hebben we nu duidelijk onze meerdere moeten erkennen."
Over veertien dagen hoopt Rita Berlaar dan toch een eerste puntje in te kunnen schrijven met de komst van Hoegaarden.
"De hoop is inderdaad groot om daar toch iets te kunnen oogsten. Zeker nu we vernomen hebben dat Hoegaarden zinnens is om een resem jongeren in de strijd te gooien. Ook daar schijnen de problemen dus te groeien. Het zou leuk zijn voor mijn jongens om een keertje beloond te worden voor de inspanningen."

Gokwerk


Intussen blijft de toekomst van Rita Berlaar een open vraag. In welke reeks de club komend seizoen uitkomt, blijft voor iedereen vaag gokwerk.
"Nochtans heeft het bestuur er alle belang bij om het één en ander op te klaren. Deze groep hangt heel nauw samen en verdient het om een kans te krijgen in provinciale. Alleen worstelen ook de spelers met een berg vraagtekens. Blijkt straks dat er rond 15 maart nog een waas over de toekomst van Berlaar hangt, dan lijkt het me niet onlogisch dat velen hun ontslag zullen indienen om elders aan de slag te kunnen. Dat zou toch bijzonder jammer zijn, want in deze groep steekt toekomst."
In Berlaar wordt dinsdag en donderdag nog getraind, maar Mertens last tijdens het weekeinde geen bijkomende vriendschappelijke partij meer in.
Nu in het nieuws