Spaenhoven ontgoocheld na ondermaatse prestatie

Londerzeel

BR>

LONDERZEEL -

Een onkennelijk zwak Londerzeel verloor in eigen huis met 0-2 van SK Lebbeke. Trainer Urbain Spaenhoven toonde zich na afloop zwaar ontgoocheld.

"Het is niet het moment om het proces van de tegenstrever te maken, maar als je tegen een van de zwakkere ploegen van de reeks geen enkele kans creëert, dan valt er niets goed te praten."

De thuisploeg speelde zonder concentratie, legde geen lijn in de acties en gaf slordige passen. "Sommige jongens lopen er gestresseerd bij en zijn blijkbaar niet opgewassen tegen de onzekerheid over de toekomst", stelt Spaenhoven. "Ik had nochtans gekozen voor dezelfde opstelling als tegen Willebroek. Toen konden we, tegen een opponent die sterker was dan dit Lebbeke, reeds na een half uur 5-0 voorstaan. Vandaag liepen we al na tien minuten achter de feiten aan."

De supporters herkenden het wervelende Londerzeel van de heenronde niet meer. "Er bestaan twee types Londerzeel", legt Spaenhoven uit. "Tegen topploegen blinkt ons team uit door technisch vernuft en voetballend vermogen. Dit is het Londerzeel van de eerste twaalf matchen, dat topploegen zelfs belachelijk maakte, maar toen te weinig punten oogstte. Tegen clubs die je enkel kunt verslaan met karaktervoetbal, speelt blauw-rood echter zonder winnaarsmentaliteit. De spelers moeten die gemakzucht omzetten in positieve energie."

Na deze thuisnederlaag belandt SK in de tweede kolom van het klassement. "Onze volgende twee tegenstanders, Verrewinkel en Lombeek, zijn niet van de poes en bovendien ontmoeten we nog alle kopploegen", besluit Spaenhoven.

Nu in het nieuws