"Ik ga vooral om te leren"

Print
Boogschieten
BR>KESSEL - Het Belgisch kampioenschap ligt nog maar net achter de rug, maar de boogschutters kregen maar weinig tijd om te recupereren. Vandaag stappen zij met een ruime delegatie op het vliegtuig richting Polen, waar vanaf donderdag het Europees kampioenschap indoor plaatsvindt.
De Mechelse regio wordt in Polen vertegenwoordigd door Nico Hendrickx. De jonge schutter uit Kessel greep vorige week wel naast een Belgische titel, maar hij geldt nog steeds als de nummer één. Zijn selectie voor dit EK was dan ook geen verrassing en, zoals het een sportman betaamt, pakte hij zijn koffers vol ambitie.
"Het Belgisch kampioenschap was een tegenvaller, maar nu zie ik het weer helemaal zitten. Op het moment zelf deed dat natuurlijk wel pijn, maar nu heb ik er opnieuw het volste vertrouwen in. De onzekerheid is verdwenen en we hebben ook nog wat veranderingen aan mijn boog aangebracht."
"Dit EK moet in de eerste plaats een leerschool worden, maar dat betekent niet, dat ik niet ambitieus ben. Op het WK indoor in 1997 werd ik negende en dat resultaat wil ik zeker verbeteren. Nu zouden enkele kleppers trouwens forfait geven. Dus moet een goede klassering zeker haalbaar zijn. Een podiumplaats blijft daarbij natuurijk het hoofddoel."

Olympische Spelen


"Ik ga in de eerste plaats om te leren, want de Olympische Spelen komen steeds dichterbij. Elke fout moet er dus uit en daar gaan we nu keihard voor werken. Men krijgt trouwens ook niet echt vaak de kans om onder stress te schieten. Daarom is dit EK mooi meegenomen. Moesten de resultaten toch tegenvallen, ga ik daar zeker niet van wakker liggen. Indien ik uitgeschakeld wordt met een erg hoge score, zou dat geen ramp zijn. Goed schieten primeert immers, of ik dan win of niet."
"Wat de ploeg betreft, schat ik onze kansen hoog in. Indien we alle drie in goede doen zijn, kunnen we ver geraken. We zien dus wel wat het wordt, maar erbij zijn is voor mij al erg belangrijk. Ik had hier niet echt op gerekend, maar dankzij de bereidwilligheid van mijn oversten in de kazerne van Grobbendonk, kan ik toch meegaan."
Nu in het nieuws