"Ik begrijp mijn medespelers niet"

Print
Bornem
BR>BORNEM - Bornem liet na een goede start bekroond met een mooi doelpunt van Hermans, onbegrijpelijk de armen zakken. Na een kwartier verdween blijkbaar alle fut uit de ploeg. Kapitein Robby Van Praet spoorde zijn maats vergeefs aan. Wellicht heeft Bornem in Meldert zijn laatste kansen op een prijs laten liggen.
"Ik begrijp het niet", aldus Robby Van Praet. "Voor de wedstrijd moedig ik mijn medespelers nog aan dat met nog negen wedstrijden te gaan we nog alle kansen hebben op de derde periodetitel. Na de droomgoal van Hermans zie ik dan hoe alle geestdrift uit de ploeg verdwijnt. Te vroeg tevreden? Te gemakzuchtig? Ik zat tevergeefs de maats aan te sporen. Op zo'n momenten vloek je op hen, maar niets hielp blijkbaar."
Trainer Jean-Pierre Haverhals kan evenmin lachen met het resultaat. "Ik vind geen logische verklaring voor de lakse houding van mijn spelers en ze hebben mij voor één keer echt ontgoocheld. Met onze sterkste ploeg kunnen aantreden en dan moeten vaststellen dat ze er niets van bakt, dat vraagt om een hartige nabespreking."

Geen namen


De trainer wil geen namen noemen van spelers die hem ontgoochelden. "Ik klaag niemand aan in het openbaar, maar dinsdag zal ik voor de training die mannen wier prestatie ondermaats was, wel even de mantel uitvegen. Ik kom altijd op voor mijn spelers, doe al wat mogelijk is voor hen, maar zoals ze mij nu in de steek hebben gelaten, dat slik ik niet. De liefde kan niet van één kant komen"
Voorzitter Luc Cornelis was ook zwaar ontgoocheld. "Momenteel zijn met verschillende spelers onderhandelingen aan gang om hun contract te verlengen. Ik stel vast dat de spelers daarbij als prof redeneren en financiële eisen in die zin durven stellen. Dat ze dan ook op het terrein maar eens een mentaliteit tonen die daartoe in verhouding staat. Bornem is een club die haar spelers altijd correct en tijdig betaalt. Ik mag van hen op het plein dan ook een correcte houding verwachten en die zag ik zondag bij verschillende spelers niet."
Nu in het nieuws