"We hebben de klus niet afgemaakt"

Print
Racing Mechelen
BR>MECHELEN - Racing bewees zichzelf geen dienst met het scoreloze gelijkspel tegen Denderhoutem, een ploeg die net als Racing zo vlug mogelijk zekerheid wil verwerven omtrent het behoud. Met de ongelijke veldslagen tegen Strombeek en Hamme in het vooruitzicht moest een beklemmende prestatiedrang vermeden worden. De Mechelaars hadden met een geruster gemoed naar het Brusselse kunnen afreizen, ware het niet dat de Racing-spitsen in een weifelende dag verkeerden.
Het excentriek ogende spitsenduo Obuca-Conteh liet zich weer eens van de meest wispelturige zijde bewonderen. Terwijl de tandem zich op Schoten vanuit minder kansrijke positie doeltreffend toonde, liet deze nu open en half open mogelijkheden onbenut. Nogmaals werd duidelijk dat Conteh het steeds moeilijk zal hebben tegen atletische en snelle mandekkers. Door de Slavische nood aan stylistisch voetenwerk blokkeerde Obuca's veelbelovende acties. Hantson aanschouwde het gebrek aan opportunisme en werd er bijna wanhopig van.
"De tijd dat je in een wedstrijd tien kansen kreeg is voorgoed voorbij. Wie tegenwoordig de wedstrijd controleert, mag blij zijn met een vijftal kansen. Het is dan gewoonweg hemeltergend om Conteh na twee minuten een huizenhoge mogelijkheid te zien verprutsen. Wanneer die bal binnengaat win je die partij makkelijk. Want geef nu toe: Denderhoutem stelde al bij al maar weinig voor. Na de rust kwamen ze even opzetten omdat wij in het middenveld gaten lieten vallen. Behalve een bal op de lat waren ze echter nooit gevaarlijk. De beste kansen waren zelfs nog voor Obuca. Maar wie niet scoort, die niet wint", filosofeert Hantson.

Geprikkeld


Gerry Poppe, die op Zottegem na de uitschuiver tegen Schoten het kind van de rekening leek te worden, stond terug aan de aftrap. Duidelijk geprikkeld ontpopte hij zich tot de man van de eerste helft. Hij was alom aanwezig en lag aan de basis van iedere Mechelse dreiging.
"In de eerste helft hadden we de klus moeten afmaken. Conteh miste onbegrijpelijk terwijl mijn bal naast ging. Omdat ons spel veel energie had gevergd, konden we in de tweede helft minder onze stempel drukken op het middenveld. Persoonlijk ben ik tevreden over mijn prestatie. Ondanks dat ik mij hier goed voel en aan een regelmatig seizoen bezig ben, vind ik het beangstigend dat ik via de kranten moet vernemen dat Racing op zoek is naar een nieuwe spelbepalende middenvelder. Ik hoop over deze kwestie met de trainer de komende week een gesprek te hebben", aldus een licht geagiteerde Poppe.
Nu in het nieuws