"We moeten geen verontschuldigingen zoeken"

Print
E. Aalst
BR>AALST - Eendracht Aalst slaagde er niet in voor de vierde keer in zijn bestaan door te stoten tot de halve finales van de Beker van België. Op het veld van Sint-Truiden moest het nipt de duimen leggen. Achteraf bekeken was de uitschakeling een terecht resultaat, want de manschappen van trainer Hulshoff slaagden er niet in kansen te creëren. Ze puurden hun enige treffer uit een fantastisch afstandsschot van Geoffrey Claeys, maar die pegel van de ex-Anderlecht-speler was niet genoeg om Aalst naar de volgende ronde te loodsen.
"Jammer dat die mooie treffer niets opleverde", sakkert Geoffrey Claeys. "Die uitschakeling hebben we volledig aan onszelf te wijten. We moeten geen verontschuldigingen zoeken. We maakten gewoon de fout aan het gevechtsvoetbal van Sint-Truiden mee te doen. Dat spel ligt ons niet. Om kansen af te dwingen moeten wij de bal laten circuleren en dat deden we niet. Aan inzet ontbrak het ons nochtans niet, maar als je over de gehele partij geen kansen creërt, verdien je de kwalificatie niet."

Uitschieter


Aangezien er voor Aalst in competitieverband nog weinig eer te rapen valt, komt die uitschakeling in de Beker erg ongelegen. "Nu zijn we de laatste strohalm die ons nog restte om ons seizoen nog wat glans mee te geven kwijt", schuddebolt een ontgoochelde Claeys. "Het enige wat nu nog overblijft, is trachten het seizoen af te sluiten met de intentie zo hoog mogelijk te eindigen in de klassering. We moeten gewoon zonder stress voetballen en vrank en vrij onze kans gaan. Een uitschieter tegen Anderlecht of Standard zou mooi meegenomen zijn."
Op het einde van het seizoen loopt het huurcontract van Claeys bij Aalst af. Waar ligt de toekomst van de blonde verdediger? "Normaal keer ik terug naar Anderlecht", reageert de Bruggeling. "Maar noch ik, noch mijn manager hebben al iets van de Brusselse club vernomen. Dat Aalst onmogelijk de gevraagde transferprijs kan ophoesten, hoef ik je niet te vertellen. Ik heb mijn manager wel al aan het werk gezet om uit te kijken of ik bij een andere club aan de slag kan."
Nu in het nieuws