"Dit is een zware opdoffer"

Print
Jonge Steven De Geest vindt verlies dubbel zo spijtig omdat Sporting weinig kansen weggaf
BR>LOKEREN - Goed twee maanden geleden won Sporting de competitiematch tegen Lierse met sprekende 5-1 cijfers. Zaterdagavond namen Eric Van Meir en de zijnen revanche voor die smadelijke nederlaag. Zij haalden het, zij het met het kleinste verschil, in het bekerduel met 1-0 en stootten zo door naar de halve finales.
SC Lokeren
"Die uitschakeling is een zware opdoffer", aldus de jonge Steven De Geest, die één van de weinige spelers op 'niveau' was in het bezoekende kamp. "Gezien onze minder gunstige resultaten in de competitie en onze bescheiden twaalfde plaats was die beker nog de enige mogelijkheid om ons blazoen wat op te poetsen. Wij hadden dan ook gerekend op de kwalificatie voor de halve finales, een even goed resultaat als vorig jaar."
"Dat zou een belangrijke mentale opsteker zijn geweest. Maar het heeft niet mogen zijn. Het is dubbel jammer voor een verdediger als je vaststelt dat je bijna geen kansen hebt weggegeven. Maar wij hebben er ook maar weinig gekregen. Duidelijk was dat wie kon scoren een ernstige optie kreeg op de kwalificatie. En dat was Lierse."

Werken


Kunnen ze op Daknam maar moeilijk tevreden zijn over het aan gang zijnde seizoen, voor Steven De Geest is het een belangrijke stap voorwaarts in de uitbouw van zijn carrière. Sinds hij op Aalst een eerste keer mocht invallen, ging het steeds crescendo en werkte hij zich op tot de nummer één voor de plaats van rechterflankverdediger. "Dat is niet onmiddellijk mijn beste plaats, want eigenlijk ben ik een centraal verdediger, maar het begint te gaan", aldus de bescheiden eigen jeugdspeler van Sporting Lokeren, de jongste die tot op heden een speelkans kreeg van coach Georges Leekens, want hij is nog altijd maar achttien.
Lossen de resultaten van de ploeg de voor de start van het seizoen gestelde verwachtingen niet in, Steven De Geest wil verder bewijzen dat hij die plaats van titularis in de basis waard is. Hij is er zich wel van bewust dat hij vandaag of morgen met een terugval kan worden geconfronteerd. Zoals andere jonge kerels als De Smet en Van Dender. "Het is iedere dag keihard werken om die stek te behouden of af te dwingen", aldus de 'youngster', die de geboden kans heeft gegrepen en in het tussenseizoen zijn lot voor vijf jaar aan dat van Lokeren heeft verbonden.
Nu in het nieuws