"Als Schoten eindronde haalt, wordt het een lastige klant"

Print
Aanvoerder Guido Vergeylen beseft dat Hamme titel stilaan mag vergeten
BR>SCHOTEN - Zelfs indien Hamme volgende week drie punten extra krijgt van het sportcomité (Torhout stelde een geschorste speler op tegen Hamme), blijft het verschil met leider FC Strombeek nog altijd negen punten. Met nog acht wedstrijden te gaan, lijken de Hamse kansen op de titel miniem. Blauw-zwart zet dus best alles op de eindronde, al wordt ook dat geen klusje.
VW Hamme
"Als Schoten nog in de eindronde zou raken, dan wordt dat zeker een lastige klant", aldus Hamme-aanvoerder Guido Vergeylen na de 3-0 nederlaag die zijn team in Antwerpen leed. "We speelden er geen goede wedstrijd. Dat geef ik onmiddellijk toe, maar je kan toch ook niet naast de kwaliteiten kijken die er momenteel in de ploeg van Schoten schuil gaan."
Hamme kwam in Schoten nooit echt op toerental. Het tempo was doorlopend veel te traag, de slechte passes volgden elkaar in hoog tempo op. "Eens Schoten op 2-0 stond, pakten ze het heel verstandig aan: ze vertraagden doorlopend het spel en maakten professionele fouten. We lieten ons vangen aan dat spelletje, met als gevolg dat we over de hele wedstrijd eigenlijk maar één kans kregen. Kort na rust kwam Kris Pouillon alleen voor doel, maar een teruggekeerde verdediger kon de bal nog wegwerken."
"Elke fout is jammer, maar niemand is vrij van zonden."
n Guido Vergeylen
Ondanks het tweede doelpunt, waarbij Hamme-doelman Bracke in de fout ging door een schijnbaar makkelijke voorzet uit handen te laten glippen, wilde Vergeylen zijn doelman niet met de vinger wijzen. "Davy keepte tot nu toe een erg sterk seizoen. Hij heeft voor ons al heel wat punten gered. Elke fout is jammer, maar niemand is vrij van zonden. Bij een doelman valt elke misser natuurlijk veel meer op dan bij een andere speler."
Vergeylen beseft dat de titel niet meer voor dit seizoen zal zijn. "We moeten nu zo snel mogelijk zekerheid hebben over deelname aan de eindronde. In die optiek is de volgende thuiswedstrijd tegen Union erg belangrijk. Als we die kunnen terugslaan en als we intussen de punten van de wedstrijd tegen Torhout erbij krijgen, hebben we opnieuw een kloof. Dan moeten we in staat zijn om via de rangschikking onze eindrondeplaats veilig te stellen", besloot de Hamse aanvoerder.
Nu in het nieuws