Smet krijgt erkenning

Print
Rolschaatsen
BR>ZEMST - Zaterdagavond huldigde de Vlaamse Rollersbond (VRB) in Zemst haar kampioenen. Ook werd de trofee van sportverdienste uitgereikt. Zelenaar Pascal Smet nam die trofee in ontvangst. Een toch wel unieke gebeurtenis, want voor het eerst pronkt de naam van iemand uit het kunstrolschaatsen op de erelijst.
Smet kan dan ook terugblikken op een fantastisch 1999. Op het Europees kampioenschap in het Duitse Harsefeld pakte hij brons in het klassiek rijden en een vijfde stek in de combiné. Het leverde hem een ticket op voor het Wereldkampioenschap in Australië, waar hij zich opnieuw van zijn beste zijde liet zien. In Brisbane plaatste hij zich als zevende in het klassieke onderdeel en als twaalfde in de combiné. Naast deze uitstekende prestaties op grote kampioenschappen, kan Smet ook enkele internationale tornooizeges voorleggen, waaronder de hoog aangeschreven Interland.
"Stilletjes had ik op deze trofee gehoopt", zei een glunderende Smet. "Mijn prestaties mogen toch worden gezien. Het wordt een hele klus om dit ooit nog bij elkaar te rijden, vooral omdat ik nu de overstap naar de seniores maak. Dat ik de eerste kunstrolschaatser ben die deze trofee in ontvangst mocht nemen, maakt alles nog een beetje specialer. Het toont toch aan dat ook buiten ons kleine wereldje mijn prestaties naar waarde worden geschat."
Nu in het nieuws