"Het is nu zaak van in het belang van de club te denken"

Print
AA Gent
BR>GENT - De eerste opdracht voor Trond Sollied nadat bekendraakte dat hij volgend seizoen Club Brugge zal trainen, de bekerpartij tegen Genk, liep op een sisser af. Niet dat het ene noodzakelijk met het andere te maken heeft, maar de Buffalo's leken zondagavond, ondanks een mini-afzondering, wat zielloos rond te lopen in het Fenix-stadion. En er was de stilte en de wegdraaiende blikken toen de pers in de kleedkamer kwam.
Voorzitter De Witte had het er nog altijd moeilijk mee. "Officieel ben ik nog altijd niet op de hoogte gebracht door Trond", aldus De Witte zondagavond. "Nochtans had hij me beloofd me dat als eerste te doen. Het is nu zaak in het belang van de club te denken en niets overhaast te doen. Sollied is en blijft een vakman, maar als mens heeft hij me zwaar ontgoocheld. Ik vind het eerder laf wat hij de voorbije dagen heeft opgevoerd."
"We moeten ook afwachten hoe de supporters de volgende matchen zullen reageren om te beoordelen of de situatie houdbaar blijft", had ook hij het aanhoudend 'Sollied go home'-geroep van de Gentse supporters gehoord. Op een spandoek stond ook nog 'no hearts, no brains' als duidelijke verwijzing naar Sollieds uitspraak dat hij niet zijn hart maar wel zijn verstand had gevolgd. En zeggen dat de eerstvolgende thuiswedstrijd net tegen Club Brugge, sowieso al een risicowedstrijd, is.
"Waarom wordt er zo druk gedaan als een trainer zelf opstapt?"
n Trond Sollied
Sollied zelf bleef naar gewoonte ijzig kalm. "Waarom wordt er zo druk gedaan als een trainer zelf opstapt? Dit staat helemaal niet in verhouding met de reacties na de ontslagen door clubs van inmiddels al een tiental trainers", reageerde Trond Sollied op een vraag van moderator Armand Schreurs op de persconferentie na de verloren bekerwedstrijd in Genk. Hij kreeg hierbij onmiddellijk Johan Boskamp op zijn hand.
Gent moet nu op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Gunther Jacob werd al geciteerd. "Te jong en trouwens niet echt ter sprake gekomen als eventuele opvolger", reageert het Gentse bestuur. "Helemaal nog niets van gehoord", aldus Jacob, die wel in Genk aanwezig was. De partijen tegen AA Gent en Racing Genk zijn de laatste en voorlaatste van het seizoen, in mei. Vroege scouting, of is er meer aan de hand?
Nu in het nieuws