"Ik heb er geen moeite mee de jongeren nog meer kansen te geven"

Print
SK Sint-Niklaas
BR>SINT-NIKLAAS - De Klaasjes keerden puntenloos terug uit Zulte. In twee minuten tijd gaven ze een 1-2 voorsprong uit handen. "Zoek de reden van deze nederlaag maar bij mij", bekende doelman Bart Peeters zelf na afloop.
De Sint-Niklase keeper ging inderdaad stevig in de fout toen hij een breedgelegde terugspeelbal van Van Damme bijzonder flauwtjes ontzette, waardoor De Vos opeens met de bal voor een leeg doel stond. Makkelijker scoren kon bijna niet. De Klaasjes waren door deze misser zodanig van slag dat ze bij de eerstvolgende aanval, een hoekschop, de bal niet wegkregen en het 3-2 werd.
"We wonnen wel, maar ik ben zeker niet gelukkig met wat ik hier van mijn ploeg heb gezien", begon Zulte-trainer Frank Dury. "Sint-Niklaas was meer dan een uur de betere. Dat zou toch niet mogen als je ziet dat zij hier met een handvol jongeren aan de aftrap komen."
"Ik kan mijn jongeren nochtans niets verwijten", pikte Marc Mertens in. "Het waren eerder de gevestigde waarden die ontgoochelden. Seyfo liep erbij alsof het hem allemaal niet echt interesseerde. De manier waarop hij enkele keren in de wind werd gezet, bevalt mij allerminst. Ook Issankoy speelde een zeer flauwe wedstrijd. Dat heb ik hem achteraf duidelijk gemaakt."

Enthousiasme


Mertens moest door het ontbreken van Meeussen en De Meyer (geschorst) beroep doen op een hele reeks juniores. Tim Koppen (18) stond aan de aftrap en speelde een schitterende wedstrijd. Nick De Loenen (18), Roel Slootmaekers (17) en Kevin Spiessens (17) zaten mee op de bank en zullen er ook de volgende keren bij zijn, want naast Seyfo is ook Ramazan volgende keer afwezig (geschorst).
"We moeten ons redden met de middelen die we helpen. Feit is alleszins dat die jonge gasten zowel op training als in de wedstrijden zeer veel enthousiasme uitstralen en precies dat ontbreekt bij een aantal andere spelers. Ik zal er dan ook geen moeite mee hebben om die jongeren nog meer kansen te geven."
Nu in het nieuws