"Ik sta er zelf van versteld"

Print
Wielrennen
BR>BEVEREN - Tom Franssens lijkt de overstap van de nieuwelingen naar de juniores zonder al te veel problemen te hebben verteerd. Hij won zijn eerste wedstrijd in zijn nieuwe leeftijdsreeks in Rijkevorsel.
"Halfweg raakten we met twintig renners voorop. Die kopgroep splitste in twee stukken en in de finale raakte ik met een andere renner weg. Op 500m van de streep plaatste ik de beslissende jump", legde de junior van Hoop op Zegen Beveren het wedstrijdverloop nog eens kort uit.
"Ik sta er zelf van versteld. Toch wil ik nog geen voorbarige conclusies trekken. Dit was pas de eerste wedstrijd. Het seizoen moet nog beginnen. Natuurlijk geeft dit resultaat wel hoop voor de toekomst."

Anders


"Ik wil voor mezelf geen objectieven stellen. Dit wordt een puur leerjaar. Ik heb wel al ondervonden dat er op een andere manier wordt gekoerst bij de juniores dan bij de nieuwelingen. Nu wordt er meestal een strak tempo gereden, bij de nieuwelingen was dat vaak met horten en stoten. Ik heb het liever zoals het nu is: een hele wedstrijd doorfietsen."
Van de afstand heeft Franssens niet zoveel schrik. "Voorlopig spreken we ook nog maar over wedstrijden van 80km. Dat moet zonder veel problemen kunnen. Het grotere werk is voor later en dat is dus een kwestie van meer kilometers te trainen. Maar echt veel grote wedstrijden heb ik nog niet gepland. We zien wel hoe alles evolueert. Ik zit elke dag op de fiets, maar vooral op woensdag en donderdag wordt er flink doorgetraind", verklapte de eerste Wase jeugdwinnaar van het seizoen 2000.
Nu in het nieuws