Ajax pakt eindrondeticket

Print
Handbal
BR>LEBBEKE - Ajax Lebbeke neemt over enkele weken deel aan de play-offs. Sinds zaterdag heeft de ploeg van coach Frans Willemsens hierover wiskundige zekerheid. Om in dat doel te slagen moest Ajax wel de maat nemen van Olse Merksem.
Op papier leek dit, gezien het puntenverschil van beide ploegen in de rangschikking, een eerder makkelijke karwei. De realiteit was anders. Ajax keek in de eerste helft doorlopend tegen een achterstand aan (2-6 en 5-9). Het kon pas in het zicht van de rust milderen (12-13). Na de rust nam Lebbeke onmiddellijk het voortouw (14-13), maar Olse Merksem bleef zich hardnekkig verdedigen. Tot 20-20 kon de wedstrijd alle kanten uit. In de slotfase trok uitblinker Veselin Pizurica Ajax Lebbeke over de streep, waardoor de thuisploeg won met 25-23.
De treffers van Ajax kwamen op naam van Veselin Pizurica (6), Bruno Vandekerckhove en Xavier Rits (5), Zackey Gnakaby (4), Nick Bertels (2), Stefaan Van Nieuwenhove, Max Lapierre en Filip Mannaert (elk 1).
"Een eerste doel is bereikt", weet pr-man Guido Van Herreweghe. "In de twee resterende wedstrijden (uit bij Hasselt en thuis tegen Zorgvliet) moeten we er nu maar in slagen om de vierde plaats vast te houden. Makkelijk wordt dat zeker niet, maar nu de ploeg iets meer ontspannen kan spelen, zit er op dat vlak nog muziek in."
Nu in het nieuws