Sombeke pakt de punten na attractieve wedstrijd

Print
Gewestelijke duiveltjes
BR>

Sombeke A 2


Tielrode 0


WAASMUNSTER - Alhoewel de fanions van beide ploegen 'slechts' in derde provinciale spelen, bewezen beide elftallen dat er ook op dat niveau knap jeugdwerk wordt geleverd. De duiveltjes van zowel Sombeke als Tielrode toonden over individuele klasse en ploegtactiek te beschikken. Dit resulteerde in knappe staaltjes voetbal, wat uitmondde in meerdere kansen. Beide doelmannen hielden wel de bovenhand.
Na de koffie stak Sombeke een tandje bij. De driehoekjes die de middenvelders uittekenden, zorgden voor nog meer gevaarlijke standjes voor het bezoekende doel, maar ook nu hield Gentiel Aerts de netten lang ongeschonden. Eerst waagde Robbe Beeckmans van ver zijn geluk. Even later was het Mathias Verbeeck die een mooie aanval opzette, waarna Kenny Van Moorter onvoldoende hard kon inschieten. De Sombeekse stormloop bleef duren, tot Sander Van Eyck dan toch eenmaal een persoonlijke actie succesvol kon afronden.
Dat was meteen het sein voor Tielrode om ongegeneerd de aanvallende trom te luiden. Het gevaar kwam van alle kanten, maar Brecht De Witte en Jarno Van Leuvenhage toonden zich onverzettelijke rotsen in de Sombeekse branding. Zowel Kjell De Pauw als Sven Kuppens poogden doelman Joost De Clerck te verslaan. Giovanni Van Lancker en Mich Van Landeghem ondernamen enkele ogenblikken later nieuwe pogingen. Ook Angelo Van Spittael waagde zijn kans, maar opnieuw bleek de thuisdoelman onverzettelijk. Op één van de schaarse counters kon Bart Van Hoecke een combinatie tussen Mathias Verbeeck en Gilles Mets met succes afronden en de overdreven eindcijfers op het bord prikken.
WHITE STAR SOMBEKE: Joost De Clerck, Bart Van Hoecke, Robbe Beeckmans, Gilles Mets, Jarno Van Leuvenhage, Sander Van Eyck, Mathias Verbeeck, Christophe Van Eynde, Brecht De Witte, Kenny Van Moorter.
VK TIELRODE: Gentiel Aerts, Kjell De Pauw, Sven Kuppens, Tim Sertijn, Giovanni Van Lancker, Mich Van Landeghem, Angelo Van Spittael, Michael Steveninck.
Doelpunten: 25' Sander Van Eyck 1-0, 38' Bart Van Hoecke 2-0.
Nu in het nieuws