"Dit kan niemand begrijpen"

Print
Rapide Lebbeke
BR>LEBBEKE - Acht wedstrijden bleef Rapide Lebbeke ongeslagen. SK Heist maakte zondag aan die reeks een einde. De uitschuiver kwam in Rapide-rangen hard aan.
"Dit kan niemand begrijpen", klonk een ontgoochelde Rudi Baeck. "Enkele jongens speelden onder hun waarde. Ons niveau was in niets te vergelijken met wat we de voorbije weken lieten zien. Ik voel me toch een beetje in de steek gelaten."
Opvallend is dat Rapide het vooral tegen de ploegen uit de onderste regionen totaal laat afweten. "Blijkbaar wordt er onvoldoende naar die wedstrijden toegeleefd. We trainen voor die confrontaties nochtans even hard als anders. Ik had de groep gewaarschuwd voor een wedstrijd à la Berlaar."
"We maken het onszelf opnieuw moeilijk door toch wel zuivere kansen onbenut te laten. Net voor rust kreeg Tahiri rood en dan weet je dat het niet simpel wordt. Vooral omdat Heist zelfs met dat mannetje meer veel volk achter de bal hield. Bij de rust moest ik de geblesseerden Meba en Christiaens wisselen en dat was nefast voor onze organisatie. Toen ook De Jonghe rood kreeg en de strafschop binnenging, konden we het schudden."
Mochten de jongens van trainer Baeck vorige week weer even naar de vijfde stek loeren, dan dreigt nu weer de staart. "De groep is blijkbaar niet rijp om naar een plaats in de voorste gelederen te mikken. De ene week is het alles, de andere week totaal niets. We moeten verhinderen dat we verder afzakken. De komende weken hebben we nog minstens twee zeges nodig om ons echt in de veilige haven te wanen. Vanaf dan kunnen we werken met het oog op volgend seizoen."
Nu in het nieuws