Overwicht levert Sint-Niklase knapen niets op

Nationaal jeugdvoetbal

BR>

SINT-NIKLAAS -

Ondanks een opmerkelijk veldoverwicht trokken de knapen van Sint-Niklaas aan het kortste eind tegen Zultse. Ruim een uur zocht het tevergeefs naar een opening in de Zulte-verdediging. Toen Jelle Windey dan toch eindelijk een scheurtje vond, bleef de bonus amper enkele minuten op het bord. Zulte had aan twee tegenstoten voldoende om de volle buit mee te graaien.

Een identiek spelbeeld in Hamme, waar de nationale miniemen Schoten ontmoetten. Hamme moest het stellen zonder spelmaker Tersago (gevallen met de fiets en een lichte hersenschudding) waardoor zij wel druk konden ontwikkelen maar niet de kracht hadden om de stevige Schotense defensie in problemen te brengen. In de slotminuut liepen de Wuitens nog op een counter, waardoor Schoten met de drie punten aan de haal ging.

De knapen van Hamme versloegen Schoten met 6-1. Na amper vijf minuten stond het al 2-0, met doelpunten van Tim Demeersman en Kevin Seghers na voorbereidend werk van Demeersman. Na de rust maakte Kadir er 3-0 van. Nadat Schoten milderde, legde Sebastiaan Pieters de eindcijfers vast.

In Lokeren trokken de beloften (-20) tegen AA Gent aan het langste eind met 3-2. De Lokerse doelpunten werden alledrie gescoord door De Beule. Ook -14 toonde zich de betere van AA Gent (4-3). Nog beter verging het -12, dat AA Gent bijna niet in de match liet komen en vlot afstand nam (1-7).

Ondanks stevig weerwerk en knappe combinaties moesten de

Emiraatgangers

(-16) van Patrick Van Veirdeghem het hoofd buigen voor AA Gent (2-1). De Clerck scoorde de aansluitingstreffer. Lokeren - Denderleeuw (-17) eindigde op 1-3. Bauwens nette het enige Lokerse doelpunt. Winst was er wel voor -15 tegen datzelfde Denderleeuw. Lokeren had aan één doelpunt van Schaepmeester voldoende om de drie punten thuis te houden.

Bij Beveren wisten de nationale jeugdploegen niet veel te rapen tegen KV Mechelen. Het enige positieve kwam uit de hoek van de beloften, waar een doelpunt van Christophe De Jonghe Beveren één punt opleverde. In alle andere confrontaties was het duidelijk Malinois boven. De scholieren -16 gingen zelfs zwaar in de fout (5-1 met een doelpunt van Bart Vergeylen). Voor -14 (1-3 met een doelpunt van Bram De Roover) en -12 (2-0) was de nederlaag minder ruim, maar daarom kwam ze nog niet minder hard aan.

In de confrontaties met Hekelgem trokken de uefa's en de scholieren aan het langste eind. De uefa's wonnen met 2-0, met treffers van Van Megroot en Steven Verstraeten. De scholieren hadden aan treffers van Bart Antheunis, Guy Van Hese en Yannick De Groeg voldoende om de drie punten thuis te houden (3-1).

Nu in het nieuws