Niets dan glunderende gezichten bij Haasdonk

Print
Jeugdvoetbal
BR>HAASDONK - Heel wat glunderende gezichten bij Red Star Haasdonk, want er vielen toch wel enkele verrassend sterke prestaties te noteren. De provinciale miniemen speelden tegen Eendracht Aalst een beresterke wedstrijd. De eerste helft verliep volledig in het voordeel van Haasdonk, dat verdiend op voorsprong klom langs Thomas De Witte. Na de rust opende Haasdonk opnieuw sterk, maar toch moesten ze nog een gelijkspel toestaan.
De provinciale preminiemen hadden een taaie kluif aan Aalst. Dat was al van bij de start duidelijk. Na de rust kwam Haasdonk meer in het stuk voor, maar toch bleken de Ajuinen te sterk.
In de derby tegen Nieuwkerken speelden de knapen van Haasdonk een knappe eerste helft. Met wervelend voetbal plaatsten ze Nieuwkerken voor onoverkomelijke problemen. Toch was de 1-0 ruststand - een doelpunt van Jasper Beeldens - niet van die aard om met een gerust gemoed aan de tweede periode te beginnen. Nieuwkerken kwam nu beter uit de verf. Seger Weyn bezorgde Haasdonk met een grondscherend schot de 2-0 zege.
Bij de scholieren glunderde ook trainer Danny De Maesschalck als in zijn beste dagen. Met een door hem uitgedokterd sterk tactisch plannetje zorgden zijn manschappen voor de verrassing van de dag door de sterke buren met 3-1 verlies naar de Meesterstraat terug te sturen. Steve Van Huyghevoort zorgde voor een 1-0 bonus bij de rust, maar kort na de pauze klom Nieuwkerken op gelijke hoogte. Gilles Vercauteren tilde even later Haasdonk opnieuw op voorsprong. Nieuwkerken reageerde hierop met enkele zware overtredingen, waardoor blauw-wit werd herleid tot negen. Hierdoor lag de weg naar de zege voor Haasdonk breedopen. Steve Van Huyghevoort scoorde nog een derde keer voor Haasdonk.
De scholieren van VW Hamme verloren met 1-4 tegen TK Meldert. De bezoekers klommen al vroeg op voorsprong, maar nog voor de rust milderde Tom Claus vanop de stip. Na de koffie drukte Hamme even, maar naarmate de partij vorderde nam Meldert opnieuw de bovenhand.
De provinciale knapen van Temse gingen tegen Melsele rusten met een 0-1 achterstand. Kort na de pauze misten ze twee strafschoppen. Aan de overzijde joeg Melsele nog vier doelpunten tegen de touwen (0-5).
De gewestelijke duiveltjes van Temse waren beter bij schot. Zij wonnen tegen KAV Dendermonde met 21-0. Bart Claus en Michael Van Gorp scoorden elk vijf keer.
De provinciale miniemen van Temse verloren met 0-3 tegen Beveren. Shea Smedt, Glenn Van Haecht en Maarten Rombaut zorgden daarvoor.
Nu in het nieuws