"Seizoen positief afsluiten"

Print
KSK Lebbeke
BR>LONDERZEEL - KSK Lebbeke is opnieuw springlevend. Met een derde opeenvolgende zege heeft het de aansluiting met de onderste helft van de middenmoot gevonden. Londerzeel werd zondag het kind van de rekening.
"Het voetbal was zeker niet je-dat, maar we pakten de drie punten. Dat is wat in de gegeven omstandigheden telt", weet Wim Gabriels. "Vooral het in blok voetballen ligt aan de basis van onze negen op negen. Bovendien hebben we nu ook het tikkeltje geluk dat ons de voorgaande maanden ontbrak."
Gabriels liet op Londerzeel vrij snel de netten trillen. "Dat vroege doelpunt speelde zeker in ons voordeel. We konden ons een beetje meer terugtrekken en speculeren op de tegenaanval. Zo kregen we nog voor de rust een unieke kans op 0-2. Ook Londerzeel kreeg een goede mogelijkheid, maar we konden een tegendoelpunt verhinderen."
KSK Lebbeke wil het daar niet bij laten en kijkt al naar een veiligere plaats in de buik van het klassement. "Daar willen we na het weekje rust werk van maken. Met onder meer een confrontatie tegen Aarschot komen er belangrijke weken aan. Daarin moeten we het behoud veiligstellen. Eens we daar zekerheid hebben moet dat ook ons spel ten goede komen. Of we met die zes op zes ook aan de derde periode denken? Ik denk dat we, als we ons proberen redden, automatisch een woordje zullen meespreken. Maar we willen eerst uit die degradatiestrijd stappen en het seizoen positief afsluiten."
Nu in het nieuws