B01 S12 Van acker

1/ Eén nederlaag op 24, dat is een unicum in tweede. Die prestatie noem ik enorm. Onze honger is zeer groot. Ik merk dat aan de manier waarop ze trainen en zich op matchen voorbereiden, zelfs aan hoe ze zich gedragen op feestjes. Ze zijn klaar voor eerste klasse. Zelfs tegen Sint-Petersburg merkte ik enorme scherpte bij enkele jongens die normaal nooit spelen. Wanneer we kampioen worden? Ik ben slecht in rekenen. (Lacht)
BR>2/ De Ploeg van 't Stad? Dat is toch altijd Antwerp geweest! Ik heb dat toch altijd op reclameborden en affiches gezien. Mijn band met de club is zeer hecht en dat is wederzijds. Ik ben eigenlijk een halve Antwerpenaar. Mijn twee zonen zijn voor Antwerp. Mijn oudste mist geen match. Als twaalfjarige was hij mee naar Wembley. Vindt Germinal Beerschot dat het zelf de Ploeg van 't Stad is? Dat mag. Iedereen mag het voor zijn eigen club opnemen.
3/ Ik heb Germinal Beerschot nog niet zien spelen. Feit is dat wij nog steeds een tweedeklasser zijn. Wij kunnen niet uitpakken met hun grote namen, wij hebben ook hun budget niet. Maar we hadden in eerste klasse zeker een goeie middenmoter geweest. En we hadden ook voor enkele uitschieters gezorgd tegen topclubs. Dat is ook de ambitie voor volgend seizoen. Geleidelijk aan moeten we doorgroeien naar de subtop.
4/ Ik ben daar zeker niet ongelukkig om. Germinal Beerschot is het bewijs van een club waar eindelijk een visie is en die in jeugdwerking gelooft. De derby wordt een gouden zaak voor het Antwerps voetbal. Een vol huis, veel sfeer, financieel een voltreffer. Maar ik wil niet alleen die match winnen, ik wil ze allemaal winnen. Dat wordt mijn probleem. Ik zal in tweede drie eindrondes, één promotie en nu wellicht een titel gehaald hebben. Dat wordt weldra anders.
5/ De tegenstellingen tussen Noord en Zuid zijn te groot. Ik sluit op termijn niks uit, maar er is werk aan de winkel. Dat merk ik bij de supporters en bestuurslui. De mentaliteit is verschillend, de rivaliteit te groot. Kijk naar dat verhaal van onze t-shirts (met Wie niet springt dat is een rat, nvdr). Dat brengt leven in de brouwerij. Onze rivaliteit is het mooie van het Antwerps voetbal, maar het mag niet escaleren.
Nu in het nieuws