"Ik wil hem graag als ploegmaat"

PLOEGSTEERT -

"Toen we nieuweling waren, was ik bang voor Hendrik Van Dyck. Hij was struiser en sterker dan ik. Ik klopte hem alleen als de aankomstweg bergop liep, zoals in het nationaal kampioenschap."

A.P.

BR>Frank Vandenbroucke is een leeftijdsgenoot van Hendrik Van Dyck. In de jeugdreeksen waren ze rivalen, bij de profs niet meer. Afgaande op het talent van de Kempenaar en op wat Hendrik dit weekeinde liet zien in Omloop en Kuurne, is VdB ervan overtuigd dat ook Van Dyck nu snel tot de beteren van het peloton zal behoren.

"TVM was geen goeie ploeg voor hem, Palmans wel. Bij Walter Planckaert kan hij weer zelfvertrouwen kweken en echt doorbreken. Kwaliteit drijft vroeg of laat boven. Bij mij ging het snel, bij Hendrik is het zeker niet te laat. Als hij zo verder doet, krijgt hij na dit seizoen ongetwijfeld de kans om naar een grote ploeg over te stappen."

Kan dat de ploeg van Frank Vandenbroucke zijn?

"Waarom niet? Ik heb vorig jaar al met Hendrik gepraat over een overstap naar Cofidis, maar daar hadden ze geen plaats meer vrij. Wat toen niet kon, kan straks misschien wel. Ik zou hem alleszins zeer graag naast mij hebben."