Spitsenduo Skoko-Paas bij Genk?

Print
GENK - Genk wil deze week, met het oog op volgend seizoen, twee spelers vastleggen. Als Johan Boskamp overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Cipi, worden de onderhandelingen met de verdediger van Maribor aangeknoopt. Ook met David Paas zal deze week worden onderhandeld. De regerende landskampioen wil de diepe spits uit Maasmechelen zo snel mogelijk vastleggen. Vooral het feit dat hij complementair is met de Australiër Skoko zet de Genkse bestuurders aan tot spoed. Trainer Boskamp had dit weekeinde een gesprek met Hasi. Hij vertelde hem dat hij absoluut wenst dat hij in Genk zou blijven. De coach stelt eigenlijk zijn veto tegen het vertrek van de centrale middenvelder. Hasi heeft nog een tweejarig contract bij de landskampioen, maar wil dat contract opengebroken zien. Woensdag zitten de club en de speler aan tafel.
BR>

Zware blessurelast bij Club


BRUGGE - Club Brugge-aanvaller Jochen Janssen liep in een botsing met Anderlecht-doelman De Wilde een fel gezwollen neus en een lichte hersenschudding op. Hij staat op non-actief tot donderdag. Trainer Verheyen moet het zolang ook zonder Clement en Englebert stellen. Clement liep een liesblessure op, Englebert verdraaide de knie. Ook Fadiga (verrekking bil) blijft een hele week buiten strijd.

Brocken wellicht speelklaar


SCLESSIN - Standard-verdediger David Brocken herneemt na een dijblessure de collectieve training en geraakt zo goed als zeker speelklaar voor de volgende wedstrijd op Beveren. Tibor Selymes (verrekking dij) is nog niet zo ver, maar kan in alle rust zijn blessure laten genezen. Voor de partij op Beveren komt hij wegens een schorsing toch niet in aanmerking. Standard traint de volgende twee weken slechts één keer per dag. "Het is nodig de groep fysiek en mentaal even te laten recupereren", zei trainer Jean Thissen.

Anderlecht praatte met Dever


BRUSSEL - Gisteren praatte Anderlecht met de 20-jarige Dieter Dever. Voor de centrale verdediger van FC Roeselare ligt in het Astridpark een tweejarig contract klaar. De jonge speler wenst echter ook zijn studie als regent lichamelijke opvoeding af te maken. Een definitieve beslissing valt wellicht nog deze week.

Blessure van Dago minder erg


LOKEREN - De hamstringblessure die de Ivoriaanse spits van Lokeren Charles Dago vroeg in het bekerduel op Lierse opliep, lijkt minder erg dan aanvankelijk werd gevreesd. De echografie van gisteren liet geen manifeste scheur zien. Eind deze week heeft een nieuwe evaluatie plaats. Dabanovic werd in het Gentse UZ met goed gevolg operatief behandeld aan de gebroken oogkas. Janssens en M'Bayo (geel en rood geschorst) zijn onbeschikbaar voor de wedstrijd van morgen op Germinal Beerschot, terwijl achter de paraatheid van Vidarsson nog een vraagteken staat ingevolge een verzwikte enkel.

Antwerp rond met Bernt Evens?


ANTWERPEN - Antwerp heeft zijn eerste transfer afgehandeld met het oog op volgend seizoen. De Great Old bereikte volgens verschillende betrouwbare bronnen een akkoord met Maasland-verdediger Bernt Evens. De verbintenis zou gelden voor drie seizoenen. Secretaris Bistiaux van Antwerp geeft geen commentaar op het bericht. Op 1 april spelen Antwerp en Maasland nog tegen elkaar. De 21-jarige Evens kreeg zijn jeugdopleiding bij PSV en verhuisde nadien naar Genk. Dit seizoen ging hij aan de slag bij Maasland.

Antwerp oefent op Strombeek


DEURNE - Campara (dij) en Pivaljevic (knie) hielden lichte blessures over aan de wedstrijd op RWDM en trainden gisteren niet. Ook Clegg (trap op de kuit) en Hilton (lies) houden verplichte rust. Ribus pikte opnieuw bij de groep aan na zijn voetblessure. Budts werd opgeroepen voor de nationale beloftenploeg. Donderdagavond speelt Antwerp een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van derdeklasser Strombeek. Aftrap om 19.00u.

Clijsters wil ambitieus Diest


DIEST - Diest-trainer Lei Clijsters wil ook volgend seizoen bij Diest aan de slag blijven. Toch is het geen onvoorwaardelijk ja aan de Warandeclub. "Diest moet wel een hogere ambitie koesteren, dan het louter behoud in derde klasse. Nog eens tegen de degradatie vechten, trekt me helemaal niet aan. Als de club de lat hoger legt, blijf ik. Tenzij er natuurlijk een aanbieding zou komen van een eersteklasser."

Francs Borains bedankt trainer


CHARLEROI - Tijdens de partij op Olympic Charleroi nam het trio Silvagni-Delanghe-Deville de trainershonneurs waar bij Francs Borains. Donderdagavond werd coach Casimir Jagiello, die nochtans net de tweede periode binnenrijfde, bedankt. Officieel werden budgettaire redenen aangegeven, maar het was een publiek geheim dat het niet meer boterde tussen trainer en spelers.

Trossero Zwitsers bondscoach


BERN - Enzo Trossero is de nieuwe bondscoach van Zwitserland. De Argentijn, momenteel in zijn vaderland trainer van Indepediente, neemt vanaf 1 juli de taak van Gilbert Gress over. Trossero leidde in 1992 Sion naar de Zwitserse titel. De 47-jarige Argentijn is de vijfde bondscoach in vijf jaar tijd. Zwitserland slaagde er niet in zich te plaatsen voor Euro 2000.

Pagotto twee jaar geschorst


ROME - De tuchtcommissie van de Italiaanse bond heeft doelman Angelo Pagotto van eersteklasser Perugia voor twee jaar geschorst wegen dopinggebruik. Na de competitiewedstrijd bij Fiorentina, op 20 november '99, werden bij Pagotto sporen van cocaïne-gebruik vastgesteld.
Nu in het nieuws