Hans De Meester volgende week weer op de fiets

KNOKKE-ZOUTE - Hans De Meester, die tijdens de GP La Marseillaise op 1 februari zwaar ten val kwam en zijn sleutelbeen op drie plaatsen brak, begint volgende week weer te trainen. "Dankzij een goede medische begeleiding kan ik volgende weer beginnen. Ik had graag iets getoond in het openingsweekend in eigen land, maar dat heeft weer eens niet mogen zijn."
BR>
f Acrogym
Kim en David Van Waes hebben zich tijdens de Vlaamse kampioenschappen in Merksem gekwalificeerd voor het WK in Polen. Het gemengd paar scoorde 29.133. Ook het meisjes-trio Nele Vanderghote, Kim Baele en An De Groote, dat 29.133 punten totaliseerde, mag naar Polen. Bij de juniores mag het gemengd paar Kim Vanbillemont en Ward Hellemans samen met het meisjespaar Elke Van Maldeghem - Aline Van De Weghe naar het EK in het Zwitserse Winterthur.
f Atletiek
Marleen Renders is in Puerto Rico - bij 32 graden - vijfde geworden in een wegwedstrijd over 10 km. De overwinning ging naar de Keniaanse Tegla Loroupe voor haar landgenote Kiplagat. Renders liep lang samen met de Ethiopische Ayelech Worku, die haar op het einde voorbijspurtte. Renders finishte in 33'18", op 1'40" van Loroupe. Bij de mannen won de Marokkaan Khannouchi in 28'58" voor Lahlafi, Simon Rono en Worku Bikila. Gisteren reisde Renders door naar het Amerikaanse Boulder voor haar hoogtestage in het vooruitzicht van de marathon van Parijs op 9 april.
f Basketbal
Roel Moors (Brussels) en Doum Lauwers (Oostende) komen in aanmerking voor de opvolging van Michaël Huger bij RBT Antwerpen.
Naumoski, de topspeler van Macedonië, loopt er weer bij. Daarom wordt Macedonië, de revelatie van het EK '99 in Frankrijk, na de ruime winst tegen Oekraïne weer de voornaamste tegenstander van de Belgian Lions in de kwalificatie voor het EK 2001.
f Golf
Jim Carter, een 38-jarige Amerikaan, pakte in zijn 292ste PGA-tornooi eindelijk winst. Hij won dankzij een sterke laatste ronde het tornooi van Tucson.
De Noord-Ier Darren Clarke heeft in het Californische Carlsbad de hoofdprijs van één miljoen dollar gewonnen in het Andersen Consulting Match Play Championship. In de finale versloeg hij de nummer één van de wereld, Tiger Woods.
f Hockey
De nationale ploeg vertrekt na vier overwinningen in oefeninterlands met het nodige zelfvertrouwen naar het Japanse Osaka, waar ze vanaf 9 maart zal deelnemen aan het olympisch kwalificatietornooi. In de eerste ronde ontmoet het Belgische team Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Polen, Groot-Brittannië en Japan. Daarna treft het, in functie van de plaats na de eerste ronde, Argentinië, Wit-Rusland, Maleisië, Pakistan, Spanje of Zwitserland. Om zich te kwalificeren moet België bij de zes eersten eindigen.
f Tafeltennis
De topspelers zijn niet te spreken over de beslissing van de wereldtafeltennisbond (ITTF) om wedstrijdballen van 40 mm te gebruiken in plaats van 38 mm. De bond wil zo de toeschouwers en televisiekijkers een beter zicht geven op het spel.
f Tennis
Réginald Willems werd in de eindstrijd van het ATP-ITF-tornooi van Ho Chi Minh in Viëtnam verslagen door het eerste reekshoofd, de Tsjech Jiri Vanek. De nummer 132 van de wereld haalde het met 7-6 en 6-4.
Olivier Rochus heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het Challenger-tornooi van Cherbourg. Olivier Rochus speelt deze namiddag zijn eerste partij, maar het is nog niet duidelijk wie zijn tegenstander wordt, Guardiola, Youznih, Pescariu of Llodra.
Dominique Van Roost geeft op de wereldranglijst één plaatsje prijs en zakt naar nummer twintig. Sabine Appelmans blijft 28, Kim Clijsters (35) verliest twee treden. Justine Henin (57) en Laurence Courtois (86) behouden hun positie. Els Callens (92) klimt één plaats.
Monica Seles is door haar zege in het tornooi van Oklahoma City tegen de Française Nathalie Dechy opnieuw in de toptien van de wereldranglijst terechtgekomen. De Amerikaanse klom vijf plaatsen naar nummer negen.
Yevgeny Kafelnikov heeft, ondanks zijn nederlaag tegen de Zwitser Marc Rosset, in de finale van het tornooi in Londen de koppositie ingenomen van de ATP Champions League. De Rus verdrong de Amerikaan Andre Agassi van de eerste plaats met één puntje verschil. In de lijst staan drie landgenoten: Christophe Rochus (35), Filip Dewulf (112) en Xavier Malisse (146). De Champions race duidt op het einde van het seizoen de wereldkampioen aan.
Andre Agassi blijft aan de leiding in het ATP Entry System, de plaatsingslijst die wordt gehanteerd om de spelers bij tornooilotingen in te delen. Zijn landgenoot Pete Sampras staat twee, Kafelnikov derde. Twee Belgen zijn in de top-200 te vinden: Christophe Rochus 82ste met 478 punten, Xavier Malisse 140ste met 275 punten.
De Britse bond heeft David Lloyd aan de kant gezet als kapitein van het Daviscupteam. Lloyd is direct vervangen door Roger Taylor, een gewezen nummer 7 in de wereld en ooit halve finalist in Wimbledon.
f Triatlon
Katleen Smet is in het Nieuw-Zeelandse Devonport achtste geworden in een sterk bezette ITU-wedstrijd. Ze kwam wel als derde uit het water en begon als vierde aan het lopen.
f Zwemmen
Frederik Deburghgraeve is in het Ierse Galway - een meeting in klein bad, gedoteerd met een prijzenpot van 1,2 miljoen frank - tweede geworden in de 50 meter schoolslag, achter de Amerikaan Jeremy Linn. In de 100 meter klokte Deburghgraeve zondag 1'01"91, drie seconden boven zijn wereldrecord kortebaan.
Nu in het nieuws