Doelman Bram Verbist maakt overstap naar Ajax

Print
ANTWERPEN - De beloftevolle doelman Bram Verbist van Germinal Beerschot maakt zo goed als zeker de definitieve overstap naar Ajax. Clubs en speler zijn akkoord, alleen het sociaal pakket moet nog verder in orde worden gebracht. Dit betekent dat er ondermeer nog bevredigende oplossingen gezocht moeten worden wat betreft de school, het verblijf bij een pleeggezin en dergelijke zaken. Deze overgang kadert volledig in het samenwerkingsakkoord dat door Germinal Beerschot en Ajax werd ondertekend. Op sportief vlak pikte Rudi Smidts opnieuw aan bij de groep. Alleen Kovacs, Marinovic en Morhaye blijven wegens blessureleed nog buiten strijd. De voorverkoop, zowel voor Lokeren (woensdag) als voor Anderlecht, loopt als een trein. Het clubsecretariaat is vandaag geopend van 14.00u tot 18.00u, woensdag van 12.00u tot 16.00u, donderdag en vrijdag van 14.00u tot 20.00u, zaterdag van 10.00u tot 17.00u en zondag van 10.00u tot 14.00u. Zondagavond (Anderlecht) blijven de loketten gesloten. Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen Lokeren van morgen, pakt de Kielse club uit met een reuze videoscherm van 30 vierkante meter. Op de videowall zullen reclamespots, spelletjes met het publiek en vooral wedstrijdbeelden te bekijken zijn.
BR>

Alleen Van Ophuizen blijft onbeschikbaar


BEVEREN - Op de Freethiel maakt men zich op voor de komst van Standard, de ploeg die de jongste weken overwinning na overwinning behaalt. De voorverkoop van tickets verloopt vlot en sportief ziet het er naar uit dat, op uitzondering van Martin Van Ophuizen, iedereen inzetbaar zal zijn. De Vuyst en Torken sloten gisteren aan bij de groep en geraken normaliter speelklaar. Van Ophuizen herviel in een vroegere blessure (scheurtje in bilspier) en moet voorlopig rusten. Toegangskaarten zijn nog in voorverkoop te verkrijgen op het secretariaat iedere dag van 9.00 tot 12.00u en van 13.30u tot 16.00u en ook nog zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00u. De wedstrijd Charleroi - Beveren wordt verplaatst naar zondagavond 12 maart (20.00u). Canal+ zendt het degradatieduel dan rechtstreeks uit.

Geblesseerde Zefilho mag nog niet trainen


GEEL - Na zijn schouderblessure wordt Zefilho momenteel geplaagd door een acute pijn in de liesstreek. Hij mag daarom voorlopig niet trainen en moet op consultatie bij een specialist. De Braziliaan mist hoogstwaarschijnlijk de thuiswedstrijd tegen Aalst. Trainer Popovics zal in deze match ook geen beroep kunnen doen op de geschorsten Jo Geerinckx en Miklos Lendvai. Geerinckx speelt vanavond wel met de nationale beloftenselectie tegen La Louvière. Het bestuur onderhandelt verder met Daelemans en Schuermans over een volledig profstatuut. Vermits coach Popovics uitsluitend met zijn A-kern in de voor- en namiddag wil trainen, kunnen beiden niet meer op alle trainingen aanwezig zijn, vermits ze nog deeltijds werken. Bruno Versavel ontkende gisteren tegenover het bestuur dat hij al een akkoord sloot met Germinal Beerschot voor het volgende seizoen en daar vorige week medische testen zou hebben ondergaan.

Leen en Rudy hopen op spoedig herstel


LIER - Frank Leen moest gisteren forfait geven op de eerste trainingsdag van de week. De middenvelder van Lierse werd afgelopen weekend geveld door een kniestoot en had bovendien veel last van rugklachten. Donderdag hoopt Leen opnieuw te kunnen aanpikken bij de groep. Ook Anchi Rudy (adductoren) denkt eraan tegen dat tijdstip de groepstrainingen te kunnen hervatten. De Pool beperkte zich gisteren anders nog tot licht loopwerk. De medische staf van de club hoopt hem niettemin speelklaar te krijgen voor de belangrijke thuismatch tegen Genk. De Keyser en Spiteri trainden maandag voor het eerst opnieuw met bal. Ook voor Luc Struyven komt er een einde aan de lange lijdensweg. Hij mag volgende week weer aanpikken bij de spelersgroep.

Eerste training van Japanner Endo met kern


MECHELEN - Gisteren trainde de Japanse international Endo voor de eerste keer mee met de A-kern. 's Avonds speelde hij met de B-kern een wedstrijd op Sint-Joost-ten-Node. De bedoeling is dat de 28-jarige verdediger van Yokohoma Marinos een week in Mechelen op stage blijft. Hij zal niet worden aangeworven indien Timmy Simons (Lommel) uiteindelijk toch voor KV Mechelen zou kiezen. De beslissing daaromtrent valt wellicht deze week. Voor de positie van linkermiddenvelder richt manager Buskens zich op de Nederlandse en Deense markt. Na 8 maart onderhandelen KV Mechelen en Fortuna Sittard rechtstreeks over de transfer van Fritz Emeran. Vandaag biedt Buskens een contractverlenging van drie jaar aan aan Tom Peeters en Matthias van Steenberghe. Van trainer Gunther Jacob wordt een beslissing inzake contractverlenging tegen uiterlijk midden maart verwacht.

Rudy Janssens wacht af, Benoit Thans twijfelt


WESTERLO - Rudy Janssens en Benoit Thans onderhandelden gisteren opnieuw over een contractverlenging. Benoit Thans beraadt zich nog over het voorstel dat hij kreeg. Hem werd een contractverlenging van een jaar plus een optie voor een bijkomend seizoen aangeboden. Thans zou graag zekerheid hebben over twee seizoenen. Hij kiest eerstdaags tussen Westerlo, Beveren, Charleroi en nog een andere eersteklasser. Rudy Janssens van zijn kant heeft de club een tegenvoorstel gedaan. Een jarige Jan Ceulemans (43) serveerde na de training champagne aan zijn spelers. Nadien trok een quasi volledige spelersgroep op uitnodiging van Mitrovic en Frans naar een Joegoslavisch restaurant in Grobbendonk. Alleen een grieperige Mario Verheyen ontbrak op de training. Sidney Lammens en Krist Porte beperkten zich tot lopen. Bart Willemsen speelt vanavond met de nationale beloften -21 jaar tegen La Louvière. Jonathan Bourdon speelt met de nationale ploeg -18 jaar tegen AA Gent. Sponsor Veralu blijft ook de komende twee seizoenen de hoofdsponsor van Westerlo. De club en de firma in ramen en deuren bereikten maandagmiddag een nieuw akkoord over sponsoring van het eerste elftal en alle jeugdploegen.
Nu in het nieuws