Karel Mintjes ziet brood in eiken bed

Print
De Meubelfabrieken Karel Mintjens beginnen binnenkort met de bouw van een nieuwe productiehal voor eiken slaapkamers. Ze is nodig geworden door de sterke vraag naar die producten. De investering bedraagt zowat 50 miljoen frank. Mintjes startte pas vorig jaar met eiken slaapkamers.
BR>Stichter Karel Mintjens, overleden in '93, startte bijna veertig jaar geleden met een bescheiden bedrijfje voor de productie van eiken kasten, tafels, stoelen en zetels aan de Hallebaan in Westmalle. In '64 trok hij even verderop naar de Meirestraat, waar hij de huidige fabrieken liet oprichten. Sindsdien breidde het complex zich stelselmatig uit. Vandaag worden er al zo'n 350 personeelsleden tewerk gesteld. De jaaromzet schommelt rond de 1,8 miljard frank.
Nu is daar de productie van eiken slaapkamers bij gekomen. Je kan ze verkrijgen in klassieke, romantische en moderne uitvoeringen. Het idee onstond vorig jaar tijdens de zomervakantie. Tania Mintjens (35), gedelegeerd bestuurder en dochter van Karel: "Ze worden geleverd aan een select klantenbestand van om en bij de tweehonderd meubelzaken, evenredig verspreid over België en Nederland."
Tania Mintjes: "De geselecteerde klanten werden in oktober '99 in Westmalle uitgenodigd voor een eerste kennismaking met het nieuwe KM-product. "Het resultaat was verbluffend, want we verkochten meteen 540 slaapkamers. Die zijn intussen bijna allemaal ter bestemming. Het is nu afwachten hoe de particuliere persoon daarop inspeelt. Toch heb ik er een goed oog in, want de Spaanse en Duitse markt is eveneens geïnteresseerd".
De productie van de eiken slaapkamers vindt nu nog plaats in dezelfde werkruimten als die van de andere meubelen, maar daar komt spoedig verandering in. "We bouwen binnenkort niet alleen een productiehal bij, maar ook een extra toonzaal en een parkeerterrein voor onze werknemers. Een investering van om en bij de vijftig miljoen", aldus nog Tania)

Nu in het nieuws