Walter Grootaers duwt lijst van VLD-LierMM

Print
LierZoals bekend trekken VLD en LierMM met een kartellijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 8 oktober. De liberalen leveren 23 kandidaten, LierMM vult de plaatsen 24 tot 31. Zanger en tv-presentator Walter Grootaers is lijstduwer voor het kartel.
BR>Vlaams minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten staat op de eerste plaats. Jan Hendrickx, die al een hele tijd beweerde eind dit jaar met politiek te zullen stoppen, krijgt de tweede plaats. Het is de bedoeling dat, als Vanderpoorten burgemeester wordt, Jan Hendrickx de functie opnieuw waarneemt zolang Vanderpoorten nog minister is.
De derde VLD'er op de ontwerplijst is schepen Jim Goetze. Ook VLD-voorzitter Patrick Tersago ambieert een schepenzitje en staat daarom op de vierde plaats. Daarna volgen schepen John Vermeulen, raadslid René Schuermans en OCMW-raadslid Christel Van den Plas. Jan Schellemans krijgt als eerste Hooiktenaar de achtste plaats.
LierMM, dat momenteel op de oppositiebanken zit, krijgt de acht laatste plaatsen op de lijst. Haar boegbeeld Walter Grootaers duwt de kartellijst. Verder levert LierMM onder meer de raadsleden Martine Suetens en Guido Geysels. Viviane Scheers, dochter van LierMM-stichter Marcel Scheers, is de voorlaatste kandidaat op de lijst.
De VLD-leden kunnen zich op zaterdag 4 maart uitspreken over de ontwerp-kandidatenlijst, of tenminste over de VLD'ers op die lijst.
Nu in het nieuws