CVP Buggenhout zet jongeren en senioren op lijst gemeenteraadsverkiezingen

Het hoofdbestuur van de CVP heeft vijftien namen vrijgegeven van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Lijstvoerder is burgemeester Paul Van Malderen. Verder prijken ook OCMW-voorzitter Hugo Dooms en de gemeenteraadsleden Dirk Stallaert en Paul Van der Wildt op de lijst.

BR>Die bevat ook enkele jongeren, met Lieve De Cock, Chris De Koker, Hilde Goedgezelschap, Oona Smekens, Dirk Van Aevermaet en Steve De Maeyer die Den Briel vertegenwoordigt. Op de lijst staan ook twee senioren: Louis Brusselmans en Roger Van Hoeymissen. Tenslotte dingen ook Kathleen Van Dooren, Jozef Verhelst en verruimingskandidaat Ronny Callaert naar de gunst van de kiezer. Deze laatste is directeur van de Buggenhoutse avondleergangen en bekend van zijn deelnames aan televisiequizzen.

Met deze ploeg streeft de CVP naar een volwaardige lijst met gekwalificeerde kandidaten. Volgens CVP-voorzitter Bart Willockx komen daar binnenkort nog enkele verrassende namen bij.

Tegenwind

De CVP, die momenteel de volstrekte meerderheid heeft in de gemeenteraad, krijgt tegenwind uit eigen rangen. Naast de traditionele oppositiepartijen moet de CVP het voor het eerst ook opnemen tegen de Nieuwe Christen Democraten (NCD), aangevoerd door schepen van Jeugd en Cultuur Tom Van Herreweghe. De NCD kan rekenen op de steun van het ACW.

Intussen weerlegt ACW-voorzitter Dominiek Van Dooren dat er vier ACW'ers op de CVP-lijst prijken. "De CVP maakt op onaanvaardbare wijze gebruik van de naam ACW. Alleen het gemeentelijk ACW-hoofdbestuur is bevoegd om kandidaten op de lijst van een politieke partij te erkennen en te steunen", onderstreept Van Dooren.

Hij weerlegt ook de uitspraken van de CVP-voorzitter. Die beweert dat bij de ACW-keuze voor de NCD personen zouden hebben meegestemd die niets met het ACW hebben te maken. "De richtlijnen werden in aanwezigheid van onze arrondissementele begeleider nauwgezet gevolgd", besluit Van Dooren.

Nu in het nieuws