Van dermeersch krijgt geen topplaats bij VLD

Print
De Antwerpse VLD komt deze week naar buiten met de meest cruciale plaatsen op de lijst voor de gemeente- en provincieraad. Het gaat om de top-tien en laatste vijf plaatsen.
BR>Voor de gemeenteraad krijgt Anke Van dermeersch niet de plaats van eerste vrouw. "Ik begrijp haar eis echt niet. Net zomin waarover ze zich druk maakt, want ze zal met haar voorkeurstemmen toch verkozen worden", meent VLD-voorzitter Ludo Van Campenhout.
Hij heeft dit weekend met nationaal voorzitter Karel De Gucht afgesproken dat de Antwerpse lijstvorming verder kan gaan. De Antwerpse VLD zal rekening houden met de suggesties van De Gucht. Zo komt Dirk Grootjans, zoon van wijlen Frans Grootjans, op de lijst. Naast nog enkele nieuwe gezichten, die niet noodzakelijk uit de partij komen.
De Antwerpse liberalen stemden tijdens het nationaal Krokuscongres ook tegen een voorstel om het nationaal VLD-partijbestuur te laten tussenkomen wanneer een lokale VLD-afdeling er niet in slaagt om voor lokale verkiezingen een ontwerp-kandidatenlijst op te stellen of wanneer deze lijst indruist tegen de nationale partijbelangen. Het voorstel was bedoeld om de problemen binnen VLD-Antwerpen het hoofd te bieden. Maar het waren uitgerekend de Antwerpenaars die bijna in blok tegenstemden.
Nu in het nieuws