G14 wil meepraten over nieuw transfersysteem

Print
BRUSSEL - De 14 Europese topvoetbalclubs, verenigd in de G14, willen meepraten over de hervorming van het transfersysteem. Daarom wil de G14 aanwezig zijn bij de komende topontmoeting hierover op 16 februari in Brussel. De G14 heeft hiertoe bij de FIFA een verzoek ingediend.
Op de bijeenkomst komen vertegenwoordigers van de FIFA, de UEFA, de internationale spelersvakbond FIFPro en de Europese commissie samen om verdere plannen uit te werken over een nieuw transferstelsel. Eerder al, op 24 januari, vindt er overleg plaats tussen de EU en de bonden FIFA en UEFA.

Secretaris-generaal van de FIFA, Michel Zen-Ruffinen, bevestigde dinsdag het verzoek van de G14. Zen-Ruffinen kon en wilde echter niet aangeven in hoeverre het conglomeraat van Europese topclubs als volwaardige gesprekspartner telt voor de andere organisaties. De G14 is officieel nooit erkend door de UEFA en FIFA. In november vorig jaar weigerde de UEFA de G14 nog een plaats in het uitvoerend comité van de bond.

De G14 bestaat uit Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Bayern München, FC Porto, Olympique Marseille, Paris St. Germain, Liverpool, Manchester United, Inter Milaan, AC Milan en Juventus, Ajax en PSV. Onlangs kreeg ook Anderlecht een invitatie om zich bij het elitegezelschap aan te sluiten.

.

Nu in het nieuws