"Ik heb zelf ook fouten gemaakt"

Print
Hoegaarden - OG Vorselaar
BR>VORSELAAR - Na drie seizoenen Vorselaar moet Peter De Busser opnieuw andere voetbaloorden opzoeken. De clubleiding van Ons Genoegen gaf de 26-jarige Herentalsenaar ondubbelzinnig te kennen, dat er voor hem geen plaats meer is in het nieuwe Vorselaarse concept.
Een onprettige verrassing? "Ergens wel, omdat ik toch heel het seizoen lang een vaste stek heb gehad binnen de ploeg. Ik wil zeker niet beweren dat ik aan mijn beste seizoen ooit bezig ben, maar ik heb toch wekelijks mijn matchke gespeeld. Mijn aandeel in de eerste periodetitel was niet groter of kleiner dan dat van de 14 andere spelers. Ach, waarschijnlijk zullen de problemen uit mijn eerste, rampzalige Vorselaarse seizoen wat blijven hangen zijn."
"Ik heb ook het gevoel dat OG Vorselaar de sportieve en financiële lat bewust wat lager wil leggen. Ze willen niet eindigen zoals Tielen, Poederlee of Herentals. En dat is hun volste recht, natuurlijk. Daar heb ik alle begrip voor. Het feit dat ik weg moet, ligt op de allereerste plaats aan mezelf. Ik heb zelf ook fouten gemaakt, ik ben de eerste om dat toe te geven."
Volgens Peter De Busser is heel de afhandeling op een correcte manier verlopen. "Ik zit helemaal niet met een verbitterd gevoel tegenover de spelers of de trainer. Wél met alles wat er rond hangt. Het is toch niet normaal dat bepaalde jeugdtrainers wekelijks spelers uit eigen dorp zitten af te blaffen? Ik heb altijd geleerd dat je als toeschouwer moet betalen om te mogen roepen en schelden in de tribune. Voor zover ik weet hoeft het jeugdbestuur van Vorselaar niet te betalen om binnen te mogen", besluit De Busser.
MEEST RECENT