"Turnhout zit goed met mij"

Print
Glen Dillens speelde al zeven keer eindronde en gelooft in kansen van Turnhout
BR>TURNHOUT - Het gaat Glen Dillens momenteel niet voor de wind. Vlak voor de winterstop raakte hij op training geblesseerd: een scheurtje in de mediale band van de linkerknie. Er werd rekening gehouden met een revalidatieperiode van 6 tot 8 weken. Maar het vlot niet naar wens.
Hekelgem - Turnhout
"Dit is voor mij één van de donkerste periodes uit mijn voetbalcarrière", opent Glen Dillens. "Het duurt langer dan voorzien. Ik was al herbegonnen met loopoefeningen, maar moest vorige week afhaken. Nu ben ik opnieuw begonnen, maar ik voel nog steeds pijn. De dokter zegt dat zoiets bij de ene al sneller geneest dan bij de andere en dat ik er rekening mee moet houden dat die pijn misschien wel nooit helemaal verdwijnt."
"Toch hoop ik opnieuw 100 procent fit te zijn na het vrije weekend van begin maart. Maar ja, eens ik dan voldoende wedstrijdritme heb opgedaan, loopt het seizoen op zijn einde."
Hekelgem, de tegenstander van Turnhout, is samen met Tienen en Kortrijk in een strijd op leven en dood verwikkeld om te ontsnappen aan de gevaarlijke 16de plaats. De derde laatste moet immers een eindronde spelen met 3 ploegen uit derde klasse. Als Turnhout deze verplaatsing tot een goed einde brengt, biedt dat een gunstig perspectief om door te stoten tot de topvijf. Nadien volgen immers twee opeenvolgende thuismatchen, tegen Ingelmunster en Tienen. Thuis won blauw-wit met 1-0 van Hekelgem, maar zonder glans en met een dosis geluk. Dat biedt dus niet de minste garantie op succes, ook al speelt Turnhout stukken beter buitenshuis.

Eindronde


"Dat wordt een moeilijke wedstrijd", zegt Dillens, "Als je de laatste resultaten van Hekelgem bekijkt, met winst tegen Ingelmunster en Tienen, dan moet die ploeg nu goed draaien. Misschien zit die recente trainerswissel er voor iets tussen."
En de eindronde? "Voor de winterstop heb ik gedacht dat we het niet zouden halen, maar nu geloof ik er weer in. Weet je, met mij zit een ploeg altijd goed. Ik speelde al kampioen met Beerschot en Beveren en ik speelde al 7 eindronden. Dus waarom geen achtste keer?"
MEEST RECENT