Grote namen present in Koersel

Print
Motorcross
BR>KOERSEL - Zondag wordt het nieuwe seizoen op gang geschoten in Koersel. De wedstrijd aan 't Fonteintje, die al voor de 54ste keer wordt georganiseerd, is samen met het Italiaanse Montevarchi (ook op 13 februari) de eerste internationale wedstrijd van betekenis. Logisch dat heel wat toppers Koersel op hun agenda hebben staan: zo zullen uit eigen land Stefan Everts en Joël Smets, samen toch goed voor zeven wereltitels, van de partij zijn. Uit het buitenland zakken onder andere Darryll King, Peter Johansson en Leon Giesbers (de winnaar van vorig jaar) naar Limburg af. Belangrijkste afwezigen zijn Marnicq Bervoets en Steve Ramon (knieblessure).
Favorieten aanduiden voor de eindzege is niet zo evident. Op papier starten Joël Smets en Stefan Everts als grote kanshebbers. Maar in de eerste wedstrijd van het seizoen kunnen soms de zogenaamde mindere goden op het voorplan treden. Denk maar aan vorig jaar toen The Duch Lion Leon Giesbers toch wel verrassend met de zege ging lopen ten nadele van Marnicq Bervoets. De Palenaar die er dit weekend dus niet bij is. Hij komt samen met wereldkampioen 500cc Andrea Bartolini uit voor het Italiaanse Yamaha-team van Rinaldi en moet een wedstrijd rijden in Montevarchi.
In plaats van Bervoets contacteerde AMC Koersel vice-wereldkampioen 500cc Peter Johansson. De 34-jarige Zweed (ploegmaat van Joël Smets) reed vorig jaar zijn beste seizoen ooit (tweede plaats en vier GP-zeges), maar staat bekend als een slow starter. Veel vuurwerk hoeven we van hem waarschijnlijk niet te verwachten. Wel interessant: de terugkeer van Darryll King. De Nieuw-Zeelander rijdt (op enkele kleine crossen in zijn thuisland na) dit weekend zijn eerste grote cross.
MEEST RECENT