FC De Kampioenen heeft nieuwe slechterik

Jaak Van Assche, die dit jaar zestig wordt, weet van geen ophouden. In de tiende reeks van

FC De Kampioenen

, die op dit ogenblik loopt, duikt hij op tijdens de twee laatste afleveringen. Hij wordt de nieuwe

slechterik

. Jakob Beks alias BTW verdwijnt uit de reeks.

Herman Van Doninck

BR>"Ik speel Fernand Costermans", bevestigt Van Assche. "Ik ben een soort van antiquair, maar dan wel iemand die sjachert en sjoemelt. Ik koop oude rommel op, en bedrieg de Kampioenen waar ze bij staan. Ik ben een oplichter, maar wel eentje van het sympathieke type. Ik koop het pand dat eerst de garage van DDT was en daarna het restaurant van BTW. Hoe het verder evolueert, dat moet ik zelf afwachten. Ik heb al korte inhouden gelezen van volgende afleveringen, maar dat kan allemaal nog veranderen. Er is nog niets volledig uitgeschreven."

Zeker is dat Jaak het hele elfde seizoen in de reeks zal zitten. En dan valt het uiteraard af te wachten of zijn personage aanslaat bij het publiek. De restauranthouder deed het niet echt heel goed, vandaar waarschijnlijk deze wissel. "Die reacties kan je nooit vooraf inschatten, maar ik heb er een goed oog in. Ik kijk graag naar

FC De Kampioenen

. Door de jaren heen is het een sitcom gebleven, die altijd niveau heeft gehaald. De humor is trouwens ook een beetje geëvolueerd. Meer doordenkertjes en woordspelingen zorgen ervoor dat er enigszins een andere stijl is gekomen. De eerste draaidag had ik al moeite om niet in lachen uit te barsten. En dat heeft te maken met de leuke figuren die erin rondlopen. De sfeer op de set is zeer aangenaam. Ik denk echt niet dat de Kampioenen al versleten zijn. Dat bewijzen wekelijks de cijfers."

Vanaf maart wordt de volgende reeks opgenomen, maar in die maand begint ook de derde reeks van de

Raf & Ronny-Show

. "Het wordt een heel speciale serie", zegt Jaak Van Assche. "Ze speelt zich af in de hemel, maar er komt ook een beetje hel in. Meer kan ik er niet over vertellen, want dan zijn bepaalde effecten al weg. We hebben zelf heel veel plezier gehad tijdens de opnamen en ik denk dat de humor goed zit."

Jaak Van Assche ligt goed in de markt op televisiegebied, maar ondertussen is hij nog bijna dagelijks op tournee met

Oud papier

van Stany Crets en speelt hij in nog andere producties van het Mechels Miniatuur Teater (MMT). "Ik blijf doorgaan zolang mijn gezondheid er niet onder lijdt. Als ik 65 word, bestaat het MMT vijftig jaar. En dat wil ik voor geen geld ter wereld missen."