Cyber telex

* Hoewel

Windows 2000

nog niet in de winkels ligt, hebben enkele producenten van antivirussoftware nu al een virus ontdekt in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Het virus slaagt erin zich te verbergen voor de veiligheidsinstellingen die Microsoft in haar nieuwe besturingssysteem inbouwde.

BR>* Het Amerikaanse

Think outside

(

) bedacht een

opvouwbaar toetsenbord

. Het ding weegt acht gram en is opgevouwd zo groot als een portemonnee en past perfect in de broekzak of de handtas. Vanaf februari zou het ding ook in Europa te koop moeten zijn.

* Electronic Arts is zo goed als klaar met

Need for speed: Porsche unleashed

, het vijfde deel in de reeks. Tegen maart moet het spel in de winkels liggen. Deze keer kun je plaats nemen achter het stuur van één van de meest charismatische sportauto's uit de geschiedenis: van de 356 Roadster uit 1948 tot de 996 Porsche Turbo van dit jaar.

* Over enkele weken kan elke surfer zowat alle zittingen en vergaderingen van het Vlaams Parlement (

) rechtstreeks volgen via RealAudio. Zo snel de internetbandbreedte het toelaat, wil het parlement de vergaderingen zelfs in videoformaat via het internet uitzenden.

* Op

http://www.openingsuren.com

vind je de openingsuren, adressen, telefoon- en faxnummers van allerhande handelszaken in diverse gemeentes. Handig als je niet ergens voor een gesloten deur wil staan. Pas gestart, nog een beperkt aanbod, maar wél goed gevonden.

* Belgische gsm-gebruikers hebben een nieuwe plek om naar te surfen.

Freakanetic

(

) is namelijk bedoeld om gsm-gebruikers hun telefoons, hun providers en hun prijzen te laten vergelijken. Een échte consumententest dus.

* Zweden heeft als eerste land een

ombudsman

voor het internet. Op

kunnen zowel particulieren als professionele gebruikers terecht met hun surfproblemen. De ombudsman werkt volkomen gratis en wordt betaald door de overheid.