Mediaxis verlaat "stinkende gatenkaas"

AntwerpenPrangende vragen omtrent uw baarmoederhals, een foto van uw moeder in innige omhelzing met Will Tura en tips om gezonder te gaan koken. Vroeger was er één adres om met uw schrijfsels respectievelijk de redacties van Flair, Story en Libelle te bereiken: Jan Blockxstraat 7, Antwerpen. Vanaf maandag 31 januari is dat gedaan. Mediaxis, de uitgeversgroep die de Vlaamse weekbladen Libelle, TV-Express, Flair, Story, Feeling, Humo, TeVe-Blad, Feeling Wonen, Libelle Proeven, Fit & Gezond en Marie Claire verdeelt, verhuist naar de Singel in Berchem.

An Van de Voorde

BR>Alle redacteurs zijn al een hele week aan het inpakken. De gebouwen waar al meer dan vijftig jaar op klaviers wordt geramd om het leesvoer van honderdduizenden burgers in de winkel te krijgen, worden verkocht. "Of ik het hier ga missen? Niet echt. Dat is hier een gatenkaas. Overal is geboord om kabels te leggen. En bovendien stinkt het hier. De tapijten zijn, geloof ik, nog nooit gekuist", haalt Goele Neyens de schouders op.

Neyens werkt sinds vijf jaar als redactie-assistente bij TV-Express. Als enige zag ze de nieuwe bureaus nog niet. "Maar het schijnt net zo groot als hier. Alleen het uitzicht is anders. Als ik dan al iets ga missen, is het de groene omgeving en de rust. Waar we nu gaan zitten, rijdt veel verkeer."

Terwijl haar collega's de hele week tegen de klok werkten om de nieuwe TV-Express in de rekken te krijgen, pakte Neyens alles in. "Tientallen dozen heb ik klaargemaakt. Ongelooflijk wat ik tijdens het inpakken nog allemaal ben tegengekomen. Maar ik gooi alles weg. Met de komst van de computers hebben we die hele papierwinkel niet meer nodig."