Woelige partijraad Volksunie

Bert Anciaux en Patrik Vankrunkelsven moesten dinsdagavond spitsroeden lopen in hartje Brussel. Voor het Congressenpaleis, waar de partijraad van de Volksunie vergaderde over de Lambermont- en Hermesakkoorden, werden zij uitgejouwd door een 60-tal even fanatieke als luidruchtige tegenstanders.

BR> Er kwam trek- en duwwerk aan te pas vooraleer het duo de zaal binnen kon. Bert Anciaux bleef lachen tussen de leeuwenvlaggen en de spandoeken die betogers van TAK, de Vlaamse Volksbeweging, NSV en KVHV hadden meegebracht. Vankrunkelsven zei hen rechtuit dat hij het akkoord hartstochtelijk zou verdedigen.

Ondertussen waren Hugo Schiltz en Vic Anciaux via een zij-ingang onopvallend de zaal binnengeslopen. Maar Paul Van Grembergen kreeg zijn deel van het protest.

Ex-voorzitter Geert Bourgeois kwam samen met Karel Van Hoorebeke en Frieda Brepoels aan het Congressenpaleis toe. Zij kregen applaus en schouderklopjes. Frieda Brepoels kondigde aan dat zij "in de Kamer sowieso tégen Lambermont zal stemmen indien er geen grondige bijwerking komt", en ook dat zij "niet bereid is haar voorzitterschap van de VU-fractie af te staan".

Nu in het nieuws