Doek valt wellicht voor RaamTeater

AntwerpenAls de minister van Cultuur het preadvies van de Commissie Dramatische Kunst volgt, dan krijgt het Nieuw Ensemble RaamTeater geen subsidies meer. "Dat preadvies geeft blijk van een grote brutaliteit", zegt artistiek leider Marc Cnops. "Nauwelijks enkele maanden geleden kregen we een brief van de raad waarin stond dat we tot de gevestigde waarden in het Antwerpse worden gerekend."

BR>Het Nieuw Ensemble Raamteater was in de jaren tachtig onder leiding van Walter Tillemans één van de meest spraakmakende theaters in België. Met

Pak 'm Stanzi

hebben ze in bijna alle Vlaamse en Nederlandse schouwburgen gestaan.

Het RaamTeater verloor aan uitstraling toen Walter Tillemans met pensioen ging. "Klopt, maar het Raamteater is een levend theater met zijn ups en downs. De afgelopen seizoenen hebben we hard gewerkt om het Raamteater weer uit te bouwen. En we hebben succes. Bij iedere serie trekken we vierduizend theaterliefhebbers. Het publiek is de grootste verliezer als wij verdwijnen. En het klopt dat we traditioneel theater brengen. De vernieuwing bestaat er bij ons in dat we de nieuwste en inhoudelijk de beste stukken uit het binnen- en het buitenland brengen. We gaan dus zeker protest aantekenen tegen dit preadvies", zegt Marc Cnops die er aan toevoegt dat Walter Tillemans zwaar is aangeslagen door het preadvies.

Nu in het nieuws