K's Choice oefent nieuwe nummers in vroegere cel

KapellenSara en Gert Bettens van K's Choice waren vorige week even in het land. Ze oefenden duchtig nummers in voor hun nieuwe tournee. Dat gebeurde in de vroegere gevangenis van de Kapelse politie. Zaterdag wordt die locatie in de kelders van het voormalige politiebureel op de hoek Antwerpsesteenweg- Hoevensebaan officieel geopend als

De Muziekruimte

.

Marc Gorremans

BR>"In 1993 zochten enkele jongeren die actief bezig waren met muziek repetitieruimte in Kapellen", zegt Marc Devisscher. "Dankzij Europese subsidies konden wij een huis aan de Vloeiende huren en daarin enkele goed geïsoleerde lokalen inrichten. Want ik kan je verzekeren... als een popgroepje repeteert komen er aardig wat decibels vrij. Het beheer van het gebouw kwam in handen van vzw De Muziekruimte." Tot 1996 kwamen bekende en minder bekende goden van de popscene in de lokalen van De Muziekruimte oefenen. "Het gebouw werd verkocht. Daarop legden we contacten met het gemeentebestuur, en dat resulteerde in onze nieuwe locatie in de kelder van het vroegere politiebureel."

Vzw De Muziekruimte huurt de kelderverdieping voor de prijs van 1 euro. Het gemeentebestuur zorgde voor de aanpassing van het elektriciteitsnet en voor de aanleg van verwarming. De rest wordt gefinancierd door de initiatiefnemers zelf. "We beschikken nu over twee grotere repetitielokalen die perfect akoestisch geïsoleerd werden. De vroegere cel werd omgebouwd tot een drumlokaal."

Er zijn ook afspraken gemaakt met de jeugdraad, die in 2000 een eigen 'rock-plan' gaat uitwerken. "Gevestigde waarden hebben ofwel een eigen repetitielokaal ofwel kunnen zij zich 'duurdere' locaties veroorloven. Wij mikken op jongeren die muziek willen maken en die dat in eigen huis niet kunnen." De ruimten worden verhuurd in blokken van vier uur, tussen 10 en 22u. Per gehuurd blok betalen de gebruikers 400 frank. "Later op het jaar willen we ook instrumenten en materiaal verhuren", licht Devisscher de ambitieuze plannen van De Muziekruimte toe.

Opendeur op zaterdag 22 januari 2000. Info: 03/664.36.87