IJzervijlsel kleeft aan Turnhoutse Red-Bandsnoepje

Een Nederlandse snoeper heeft donderdag ijzerdeeltjes aangetroffen in een snoepje uit een Fun-Mixpuntzak. Producent Red Band heeft meteen alle puntzakken van dat type uit de handel gehaald. Fun-Mix is een Red-Bandartikel dat alleen op de Nederlandse markt te verkrijgen is, maar wel in Turnhout wordt gefabriceerd. Wellicht is het ijzervijlsel in de Turnhoutse fabriek in het snoep terechtgekomen.

BR>"Een tijdje geleden vonden er onderhoudswerkzaamheden plaats in de buurt van de productielijn", licht woordvoerder Berkenbosch van Red Band toe. "Vermoedelijk is het ijzervijlsel toen in de machine terechtgekomen. De ijzerdeeltjes zitten niet in de snoepjes, maar kleven er aan vast. Donderdag kregen we een klacht binnen. De volledige partij is uit de handel genomen. Het gaat om 870 dozen."

Welke schade het bedrijf hiermee heeft geleden, is nog niet berekend. "Gelukkig konden we de oorzaak meteen opsporen", zegt Berkenbosch. "De productie heeft er verder niet onder geleden. We hebben maar in een heel klein aantal zakjes sporen van ijzervijlsel gevonden, maar wilden geen enkel risico lopen."

Nu in het nieuws