Wachten op CAO bij BASF

Print
De onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst bij BASF Antwerpen vorderen, zij het tegen een slakkengangetje. Het directielid Wilfried Van den Heuvel wijt dat in de eerste plaats aan de deelname van vier vakbonden en hun secretarissen.
BR>"Voor het eerst nemen groepen militanten deel van ABVV, BBTK, ACV en LBC. Ze staan erop dat telkens ook hun secretarissen aanwezig zijn. Maar die zijn druk bezet, zodat het moeilijker wordt termijnen vast te leggen voor de vergaderingen. Dat leidt tot een iets tragere afwikkeling dan normaal", legt Van den Heuvel uit.
Van echte problemen is er volgens hem geen sprake. "De CAO-onderhandelingen hebben gewoon wat tijd nodig", meent hij.
Om wat meer "druk op de ketel te zetten" hielden een aantal werknemers van de grote chemische fabriek vrijdagmorgen een kleine actie. Volgens het ACV namen daaraan een 400 personeelsleden deel, volgens Van den Heuvel een pak minder. "Maar ik heb ze niet geteld", geeft hij toe. Tot een echte werkonderbreking kwam het niet.
Bij BASF Antwerpen werken in totaal 3.500 mensen. De nieuwe CAO geldt voor alle arbeiders en bedienden. Centraal in de onderhandelingen staan de vermindering van de arbeidsduur en de verhoging van de koopkracht.

.

Nu in het nieuws