Theatermagazine raakt niet door censuur De Post

Print
De medewerkers van het Gentse Nieuwpoorttheater moeten aan de slag met zelfklevend behangpapier om de cover van hun nieuwste theatermagazine te bewerken. De cover was al opvallend genoeg met de licht bewerkte affiche voor de productie 'Bouche B' van Theater Zuidpool. Te opvallend met de vooruitstekende borsten en een uitgesneden meloen voor de schaamstreek van een naakte vrouw en niet conform het intern reglement van De Post. Na enig plak- en knipwerk zou het magazine echter wel de deur uit kunnen.
BR>"Eigenlijk zijn we wel verrast door de reactie van De Post", vertelt Kristof Jonckheere van het Nieuwpoorttheater. "We hadden de magazines donderdag op de post gedaan zonder dat we enige reactie kregen, maar toen we vrijdag terug het postkantoor binnenkwamen kregen we te horen dat de magazines niet verstuurd konden worden. De sectiechef in Gent verwees naar het intern reglement en voor verder commentaar moest ik me richten naar het Algemeen Bestuur van De Post in Brussel. We hebben hen de gecontesteerde afbeelding doorgemaild. Aanvankelijk zagen ze er geen graten in, maar later vertelden ze dat het niet door de beugel kon. Als de borsten en de watermeloen konden worden afgedekt, was het probleem voor hen van de baan".
Het is volgens Jonckheere niet direct een goedkope publiciteitsstunt om wat commotie los te weken rond de nieuwste productie van Theater Zuidpool. "Integendeel, we hadden niet gedacht dat er enig bezwaar zou worden tegen gemaakt. Okee, de burgemeester van Diksmuide had de affiche waarop we onze cover hebben gebaseerd, eerder al verboden in zijn stad, maar we wonen hier in Gent waar je toch wat meer ruimdenkendheid verwacht. Het zal ons alvast heel wat tijd, werk en geld kosten om de magazines toch de deur uit te krijgen".

.

Nu in het nieuws