Apple goes internet

Eén van de dingen waaraan Steve Jobs veel aandacht besteedde, was de internet-strategie die het bedrijf zal volgen. Het publiek mocht kennismaken met een helemaal vernieuwde Apple website, het centrale punt waarrond de nieuwe strategie zal draaien. Op die website (http://www.apple.com) vind je, bovenaan in een aparte werkbalk, drie belangrijke nieuwigheden: iCards, iReview en iTools. iReview en iCards zijn gratis voor alle computergebruikers, een abonnement op iTools is gratis voor Macintosh-gebruikers die werken met Mac OS 9.
BR>

iCards


iCards is het minst revolutionaire van de drie nieuwe projecten. Met iCards springt Apple mee op de kar van de elektronische wenskaartjes. Met dat verschil dat het bedrijf gratis kaartjes aanbiedt die als gewone e-mail kunnen gelezen worden. Gedaan dus met attachments en URL's waar je je kaart zelf moet gaan ophalen. iCards bestaan uit een fraaie foto of tekening, met het tekstje ernaast en zijn gewoon te lezen als elke andere e-mail. Op de iCards website heb je overigens ook de keuze om je kaartje zelf te ontwerpen met een eigen foto of tekening.
http://icards.mac.com

iReview


iReview is een Internet-gids met recensies van websites die door Apple zijn bekeken en beoordeeld. De websites worden mooi onderverdeeld in categorieën als nieuws, film, muziek, gezondheid, enz. De websites worden grondig bekeken en een groep mensen bij Apple drukt zijn waardering uit in de vorm van één tot vijf sterren. Momenteel zijn er al een heel aantal websites beoordeeld en er worden er nog elke week aan toegevoegd. Leuk is ook dat gebruikers de websites zelf kunnen beoordelen - je krijgt de gemiddelde
waardering van de gebruikers te zien - en ook zelf beoordelingen kunnen schrijven die je dan op de website kan lezen.
http://ireview.mac.com

iTools


De kern van Apple's nieuwe Internet-strategie wordt gevormd door iTools, een totaal nieuwe groep van internet-diensten, waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van Apple's technologie aan beide kanten van het internet: het besturingssysteem van de gebruiker (MacOS 9 en later ook MacOS X) en de programmatuur op Apple's Internet-servers (iTools). De eerste vier iTools zijn intussen al klaar: KidSafe, een 'andere' manier om kinderen weg te houden van informatie die (nog) niet voor hun ogen bestemd is, Mac.com, Apple's eigen e-maildienst, iDisk, een geheel nieuwe manier om bestanden op te slaan en beschikbaar te stellen via het internet en HomePage, een eenvoudige manier om in minder dan 10 minuten een simpele website te maken.
KidSafe
Foto GvA
KidSafe werkt op een andere manier dan de huidige software die kinderen toelaat om veilig op het internet te surfen. KidSafe bepaalt namelijk wat kinderen wél mogen zien in plaats van te proberen weg te filteren wat ze niet mogen zien. Het programma zit in het besturingssysteem en controleert of de door het kind gevraagde website geschikt is voor kinderen. Dat gebeurt op basis van gegevens van een speciale KidSafe-server van Apple. Die server bevat intussen al meer dan 55.000 KidSafe-sites en groeit maandelijks nog met zo'n 10.000 extra sites. Voor een site op die KidSafe-server komt, moet hij worden goedgekeurd door gekwalificeerd personeel uit het onderwijs en bibliotheken. Bovendien kan KidSafe ook e-mail, chatboxen en computergames uitschakelen.
Mac.com
Foto GvA
Mac.com geeft gebruikers een e-mailadres dat ze kunnen gebruiken met e-mailprogramma's die werken met de POP-standaard, zoals Outlook Express, Eudora en Netscape Communicator bijvoorbeeld. Mac.com laat ook toe om op eenvoudige wijze in te stellen dat e-mail automatisch beantwoord of doorgestuurd moet worden naar andere e-mailadressen. Het adres is overigens een aanrader voor Apple-fans, want het eindigt o
//http://itools.mac.com" target="_new">http://itools.mac.com

.

Nu in het nieuws