Fatima Bali teleurgesteld over vierde plek op lijst

Print
Agalev-Antwerpen gaat met gemeenteraadslid Chantal Pauwels naar de gemeenteraadsverkiezingen op 8 oktober. Zij kreeg donderdagavond met 68 van de 84 stemmen de steun van het congres. Op de tweede plek staat jeugdschepen Dirk Geldof, gevolgd door milieuschepen Erwin Pairon. Als lijstduwster koos het congres voor Vlaams minister Mieke Vogels. Met een motie steunt het congres massaal gemeenteraadslid Fatima Bali op de vierde plaats, maar dat kon haar niet troosten. Het verloop van de stemming verliep zonder veel verrassingen. Zelfs het afschieten van de modellijst, voorgedragen door het poll-comité, is een traditie binnen de groene partij. Binnen deze lijst stond Erwin Pairon op de tweede plek en op de derde plaats Dirk Geldof.
BR>Dirk Geldof eiste de tweede plek op. Het Agalev-congres steunde deze vraag. Dat had als gevolg dat Pairon en Geldof van plaats wisselden. "De tweede plek had voor mij een zeer symbolische betekenis", zegt Dirk Geldof. "Ik ben schepen van Jeugd. Het is een signaal van verjonging, vernieuwing en ervaring. Toch wil ik benadrukken dat we met Chantal Pauwels en Erwin Pairon als een ploeg naar de kiezer stappen." Erwin Pairon heeft geen probleem met één plek te zakken. "Het verschil tussen twee en drie op de lijst is klein. Ik ben vooral blij met de boodschap van het congres dat we goed werk hebben afgeleverd."
Minder opgetogen is Fatima Bali. Zij hoopte om als eerste vrouw op de Agalev-lijst te prijken. Het groene gemeenteraadslid moet nu waarschijnlijk naar de verkiezingen vanop de vierde plek. Het congres steunde daarover de motie om haar voor deze plek voor te dragen goed. "De vierde plek doet pijn", zegt Fatima Bali. "We gaan met zijn allen naar de kiezers, maar ik hoop om na de verkiezingen als eerste vrouw naar voor te komen."

.

Nu in het nieuws