Spike lost ruimschoots de verwachtingen in

Het controversiële komedie-programma "Spike" heeft zijn doel bereikt. Maker Patrick De Witte wou extreme reacties uitlokken en die zijn er ook massaal geweest. "Ofwel is men voor Spike, en dan is men ook ontzettend positief. Ofwel is men tegen het programma, en dan zijn de reacties extreem negatief", zegt De Witte dinsdag op de persconferentie van de VRT.

BELGA

BR> De andere premisse die De Witte, tevens journalist (pdw) bij Humo, had voorop gesteld, namelijk de wisselwerking tussen internet en televisie, is ook uitgekomen. "De website wordt massaal bezocht en het publieke en ongecensureerde forum werd vanaf de eerste week compleet overspoeld door reacties", legt de scenarist uit. De reacties waren in het begin zeer verward, maar naar gelang de reeks vorderde, begonnen de kijkers de humor te begrijpen. "Spike is zo'n typisch programma dat men moet volgen en de trouwe kijker wordt uiteindelijk beloond", aldus De Witte.

Hoewel er ook massaal agressieve en hatelijke reacties worden gestuurd aan het adres van (pdw), heeft Spike toch een harde en vaste kern van kijkers. "We hebben een vast publiek van zo'n 200.000 tot 250.000 kijkers, gespreid over de uitzending op vrijdag en de herhaling zaterdag. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als de eerste reeks van het Peulengaleis", zegt De Witte.

Nu in het nieuws